Toplum

Avusturya’da Her 4 Kişinden 1’i Göçmen Kökenli

Avusturya’da hükümetin olanca baskısına rağmen göçmen nüfus ve göçmen öğrenci sayısı giderek artıyor. Ülkede yaşayan her 4 kişiden birisi göçmen kökenli.
08 Eylül 2020
@shutterstock

Yabancı ve göçmen düşmanlığı propagandası ile iktidara gelen partiler tarafından yönetilen Avusturya’da son 1o yılda göçmenlerin oranı yüzde 35 arttı. Uyum Bakanı Susanne Raab tarafından açıklanan “Uyum Raporu”na göre, Avusturya’da yaşayan nüfusun her dört kişiden birisi göçmen ya da göçmen kökenli bir ebeveyne sahip.

Ülkedeki nüfusun yüzde 25’ini oluşturan göçmenler ve göçmen kökenlilerin sayısı ise rakam olarak 2 milyon 70 bin 100 kişi olarak açıklandı. Ancak, istatistiklerde verilen bilgilerin, çok daha önce göçmen ebeveyne sahip olduğu halde Avusturya vatandaşı ana-babadan doğan göçmen kökenlilerin de Avusturyalı olarak sayılması bu sayıyı daha da azaltıyor.

Göçmen sayısının artmasında 2015 yılındaki mültecilerin etkisinin olduğu bildiriliyor. 2015 yılından beri 118 bin mültecinin kabul edildiği bildirilen raporda bu sayının Klagenfurt şehrinin nüfusuyla aynı olduğuna dikkat çekildi.

ÖĞRENCİLERİN SAYISI DA ARTTI

Ülkedeki mülteci ve göçmenlerin okula giden öğrencilere göre de oranları artmış bulunuyor. Açıklanan rapora göre, 2010 yılında Avusturya’daki öğrencilerin yüzde 17.6’ısı Almanca konuşmayan insanların çocukları iken bu oran 2019 yılında 26.4’e yükseldi. Burada, Almanya ve İsviçre gibi ülkelerden öğrencilerin Almanca konuşması sebebiyle istatistiklerde bu şekilde yer alması, öğrenciler arasında da göçmenlerin oranını olduğundan az gösteriyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş