Gündem

Hollanda Koronavirüs Hastalarını Almanya’ya Naklediyor

Hollanda’da hastanelerin yoğun bakım kapasitesi doldu. Hastalar Almanya’ya gönderilecek. Bu arada, Almanya, Türkiye’den gelecek kişilere karantina mecburiyetini kaldırdı.
17 Ekim 2020
@Shutterstock

Ülkede artan koronavirüs vakaları sebebiyle hastanelerin yükünün iyice arttığı Hollanda, bir kısım yoğun bakım hastasını tedavi için Almanya’ya gönderiyor.

Hollanda, Ulusal Hasta Dağıtım Merkezi ülkedeki hastanelerin yoğun bakım kapasitesinin dolması üzerine Almanya’dan yardım istedi. Yapılan anlaşma çerçevesinde duruma göre günde en a 10 Hollandalı hasta tedavi için Almanya’ya gönderilecek.

Koronavirüs salgının zirve yaptığı Nisan ayında da Hollandalı hastalar Almanya’da tedaviye alınmıştı. Hollanda yoğun bakım kapasitesi bakımından Almanya’dan çok daha az bir kapasiteye sahip bulunuyor.

TÜRKİYE’DEN ALMANYA’YA GELENLER KARNTİNAYA ALINMAYACAK

Bu arada, Sunexpress havayolları Ticaret Direktörü Peter Glade, Türkiye ile Almanya arasında varılan bir anlaşmaya göre bundan sonra Türkiye’den Almanya’ya gelecek kişilerin Almanya’da karantinaya alınmayacağını bildirdi.

Ancak karantinadan muaf olunabilmesi için Ağustos ayı ortasında başlayan negatif korona testi raporlarının bulunması gerekiyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı durumun sürekli değerlendirildiğini, durumun daha da kötüleşmesi hâlinde kararın yeniden gözden geçirileceğini, ancak iyileşmesi durumunda Türkiye’ye seyahat uyarısının kalkabileceğini belirtti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş