Gündem

Almanya’da Başbakan Merkel’den Vatandaşlara Çağrı: Rica Ediyorum, Lütfen Evlerinizde Durun!

Almanya’da günlük korona vaka sayısı 7 bin 830’a ulaştı. Başbakan Merkel konuyla ilgili vatandaşlara seslendi: “Lütfen evlerinizde durun!”
17 Ekim 2020

Almanya’da günlük koronavirüs vaka sayısı her geçen gün yeni rekor kırıyor. İki gün üst üste günlük vakalarda en yüksek sayıya ulaşılan ülkede, üçüncü gün 7 bin 830 ile bu sayı daha da yükseldi. Vakaların bu denli yükselmesinin ardından Başbakan Angela Merkel vatandaşlara seslendi. Merkel, çok zor bir dönemde olduklarını belirtirken, “Sizden rica ediyorum. Mecbur olmayan her türlü seyahatten, her türlü kutlamadan kaçının. Lütfen mümkün mertebe evlerinizde durun.” ifadelerini kullandı.

“Mesafe Kuralı ve Maske Yeterli değil”

Almanya’nın koronavirüs pandemisinde çok ciddi bir dönemde olduğunu da belirten Merkel, “Virüs, salgın başlangıcındaki döneme göre daha hızlı yayılıyor. Şu an her geçen gün önemli.” diye kaydetti. Mevcut durumda, mesafe kuralı ve maske takmanın yeterli olmadığını da belirten Başbakan Merkel, “Bilim açıkça, virüsün yayılmasını direk olarak bizim birbirimizle olan buluşmalarımıza ve temaslarımıza bağlıyor.” diye konuştu.

Bir Haftada 33 bin 727 vaka

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre, son 24 saatte 7 bin 830 koronavirüs vakası tespit edildi. Bu şekilde son bir haftadaki vaka sayısı toplam 33 bin 742’e ulaşmış oldu. Ülkede koronadan hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9 bin 767 olarak kaydedildi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş