Gündem

Virüs Avrupa’yı Esir Aldı, Sokağa Çıkma Yasakları Geldi!

Fransa’da Akşam saat 21:00’den sabah 06:00’ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasağa uymayanlara üçüncü kez ihlalde 6 ay hapis cezası uygulanacak. Belçika’da ise kafe ve lokantalar 4 hafta boyunca kapalı kalacak.
18 Ekim 2020
Paris başta olmak üzere Fransa'da büyük şehirlerde gece sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz gibi Avrupa ülkelerinde Koronavirüs vakalarının rekor eviyelere çıkması üzerine kıtada daha sıkı tedbirler uygulanmaya başladı.

Fransa’da salgında günlük vaka sayısının günlük olarak 32 bini geçmesi üzerine başta başkent Paris olmak üzere ülkenin büyük şehirlerinde sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başladı.

Yasaklar, Marsilya, Lyon, Lille ve Toulouse, Grenoble, Rouen ve Montpellier kentlerinde de uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı gece 21:00 ila 06:00 arasında uygulanacak. Yasaklardan 20 milyondan fazla kişi etkilenecek. Yasaklar 4 hafta botunca uygulanacak.

Sokağa çıkma yasağından, gece çalışanlar, hastane veya eczaneye gitmek zorunda olanlar, yolculuk nedeniyle varış saatleri sokağa çıkma yasağına denk gelenler, evcil hayvanını gezdirenler ve yardıma muhtaç bir aile bireyine yardım etmek zorunda olanlar muaf tutuldu.

Yasağa uymayan vatandaşlar ilk ihlalde 135 Euro para cezasına, ikinci ihlalde bin 500 Euro para cezasına, üçüncü ihlalde ise 6 ay hapis ve 3 bin 750 Euro para cezasına çarptırılacak.

İngiltere’de başkent Londra’nın yanı sıra ev ziyaretleri yasakları uygulaması yapılacak. Bu uygulamadan 28 milyon kişinin etkileneceği belirtiliyor.

Belçika’da da sokağa çıkma yasağı gece 00.00 ila 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Belçika’da kafe ve lokantalar 4 hafta boyunca kapalı kalacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş