ALMANYA
Toplum

Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nden Ayrımcılığa Karşı Posterli Kampanya: Ayrımcılık Yasaktır

Almanya Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi “Ayrımcılık Yasaktır” sloganıyla bir poster kampanyası başlattı. Poster kampanyası ile Almanya çapında, ayrımcılığa karşı korunma bilincini arttırmak hedefleniyor.
07 Kasım 2020
@www.antidiskriminierungsstelle.de

Almanya’da Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi (Antidiskriminierungsstelle) ülke çapında “Ayrımcılık yasaktır- Genel Eşit Muamele Yasası korur” poster kampanyası başlattı. Kampanya ile, ayrımcılığa karşı korunmanın Almanya’da daha fazla duyurulması hedefleniyor.

Kampanyaya ilişkin yapılan duyuruda, kampanyanın amacının işverenleri, ev sahiplerini, mal ve hizmet sağlayıcılarını yasal ayrımcılık yasağına duyarlı hâle getirmenin yanı sıra, güçlü ve açık bir toplum için sürdürülebilir ayrımcılıkla mücadele yasasının öneminin vurgulanması olarak belirtildi.

“İster iş, ister ev ararken veya alışveriş yaparken ayrımcılık yasaktır.” mesajının vurgulandığı kampanyada, Genel Eşit Muamele Yasası’nın etnik kökeni, cinsiyeti, dini veya inancı, engeli, yaşı veya cinsel kimliği ne olursa olsun Almanya’daki tüm insanları mağduriyetten koruduğu vurgulanıyor.

İş Görüşmesinde Ayrımcılık

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, birçok başörtülü Müslüman kadının, iş görüşmesinde kendilerinden işe alındıkları takdirde başörtüsünü çıkarmalarının talep edildiğini veya görüşmeye hiç çağırılmadıklarını aktardıkları kaydedildi. Ayrıca, 2015 yılında yapılan bir anketin, katılımcıların yüzde 25’inin Müslümanlar hakkında oldukça olumsuz bir görüşe sahip olduklarını ortaya koyduğu belirtildi.

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi 2018’de de #DarüberReden etiketiyle bir kampanya başlatmıştı. Kampanya 16-26 yaş arasındaki gençleri ayrımcılık deneyimleri hakkında açıkça konuşmak ve sessiz kalmamak için yüreklendirmeyi amaçlıyordu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş