ALMANYA
Gündem

Almanya’da Öğrenciler Şikâyetçi: “Mesafeye Uyulmuyor, Otobüslere Sığmıyoruz!“

Almanya’da öğrenciler, sertleştirilen koronavirüs önlemlerine rağmen, toplu taşıma araçları ve okullarda bu kurallara uyulmadığından şikâyetçi olduklarını belirtti.
06 Kasım 2020
@Camia

Almanya, koronavirüs önlemlerini 2 Kasım itibariyle sertleştirme kararı aldı. Buna göre özellikle eğlence alanında büyük kısıtlamalar getirildi. Okullarda ise yüz yüze eğitimin aynı şekilde devam edilmesi yönünde karar alındı. Camia, Almanya’da eğitim gören öğrencilere ulaştı. Öğrenciler, önlemlerin ne derece uygulandığı konusunda düşüncelerini paylaştı.

“Otobüslere sığmıyoruz, âdeta cama yapışıyoruz”

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta yaşayan 17 yaşındaki Can Berid Kahraman, Almanya’da koronavirüs önlemlerinin sertleştiğini fakat otobüs ve tramvaylarda bu kurala uyulmadığını kaydetti. Bu durumdan şikâyetçi olduğunu belirten Kahraman, “Bazı otobüslere sığmıyoruz, âdeta cama yapışıyoruz. Bazen o kadar dolu oluyor ki annemle yürüyerek gitmeye mecbur kalıyoruz.” diye konuştu. Duraklardaki hoparlörden ara ara “Koronavirüs önlemlerine, sosyal mesafeye uyun” diye duyuru yapıldığını belirten Kahraman, “Fakat bu bazen otobüs ve tramvaylarda mümkün olmuyor.” diye kaydetti.

“Okul içerisinde koridorlar çok dar oluyor”

Yine Düsseldorf’ta yaşayan bir başka öğrenci Yusuf Yılmaz da durumla ilgili şikâyetini dile getirirken, “Bugün tramvay çok doluydu. Ayakta durmamız gerekiyordu, adım atacak yer yoktu ve içerisi çok havasızdı.” diye konuştu. Okulların da kapalı tutulması gerektiğini belirten Yılmaz, “Okul içerisinde koridorlar da çok dar oluyor, mesafeye uyulmuyor.” ifadelerini kullandı. Yusuf Yılmaz ayrıca sınıfta camların açık tutulduğunu, soğuk havalar nedeniyle hastalanan arkadaşları olduğunu belirtti. “Koronadan korumak istiyorlar fakat bu sefer de öğrenciler üşütüyor.” diye kaydetti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş