ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Dünya

ABD’de 59. Başkanlık Seçimlerini Joe Biden Kazandı

Günler sonra oy sayımı tamamlanan Pennsylvania eyaletindeki seçimleri  de kazanan Demokrat aday Joe Biden ABD Başkanı odu. Ancak rakibi mevcut Başkan Trump seçimlerin daha bitmediğini açıkladı ve Joe Biden'ın kazandığı kabullenmedi.
08 Kasım 2020
Joe Biden ABD başkanlığına seçildi ve bir zafer konuşması yaptı.

ABD’de 3 Kasım’da yapılan 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden’ın kazandığı bildirildi.

Amerikan medyasının bilgilerine göre Biden, rakibi ve mevcut Başkan Donald Trump’ı Pennsylvania eyaletinde yenerek başkanlık yarışını kazandı.

Nevada, Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletinde sayımlar devam ederken Pennsylvania’daki sayımlar tamamlandı. Biden böylece, 253 olan delege sayısını 273’e çıkaran Biden, ABD’nin seçilmiş başkanı oldu.

Georgia, Nevada ve Arizona eyaletlerinde de Biden önde iken Trump’ın bu üç eyaleti kazanması dahi artık başkanlık yarışına etki etmeyecek.

‘AMERİKAN HALKININ BANA DUYDUĞU GÜVENDEN ONUR DUYDUM’

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden, “Amerikan halkının bana ve başkan yardımcılığına seçilen (Kamala) Harris’e duyduğu güvenden onur duydum.” dedi.

Biden, öfke ve sert söylemleri geride bırakma ve ulus olarak birlik olma zamanının geldiğini belirterek, ”Amerika için birleşme ve iyileşme zamanı.” mesajı verdi.

“Amerikan halkının bana ve başkan yardımcılığına seçilen Harris’e duyduğu güvenden onur duydum.” diyen Biden, ”Biz Amerika Birleşik Devletleriyiz, birlikte hareket edersek yapamayacağımız hiçbir şey yok.” ifadesini kullandı.

TRUMP: SEÇİM HENÜZ BİTMEDİ

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede 3 Kasım salı günü yapılan seçimlerin kazananının Joe Biden olduğunun duyurulması üzerine, seçimin henüz bitmediğini vurgulayarak, “Amerikan halkı hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım.” açıklamasında bulundu.

Trump, resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden’ın 270 delegeye ulaşarak, ülkenin yeni başkanı olmaya hak kazanması üzerine yazılı açıklama yaptı.

“Hepimiz Biden’ın neden yanlış yere kendini kazanan ilan etmek için acele ettiğini ve basındaki müttefiklerinin de ona neden yardım ettiğini biliyoruz, gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar.” ifadesini kullanan Trump, seçimin henüz bitmediğini vurguladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş