İSLAMOFOBİ
Gündem

Viyana’da İslam Düşmanlığı “Çılgınca” Arttı

İslam düşmanlığını takip eden dökümantasyon merkezlerine gelen şikayetlere göre Viyana'da İslam düşmanlığı son iki haftada arttı. Saldırı ve hakaretleren en çok başörtülü Müslüman kadınlar etkileniyor.
13 Kasım 2020
Foto: DerStandard / Regine Hendrich

Viyana’da İslam düşmanlığı son iki haftada “çılgınca” artı. DerStandard gazetesinin bir haberine göre 2 Kasım’da kentte meydana gelen terör saldırıları sonrasında sosyal medya ve kamusal alanlarda Müslümanara karşı saldırılar “çılgınca” arttı.

Der Standart gazetesi, haberini, ülkede İslam düşmanı eylem ve Müslümanlara karşı ayrımcılık olaylarını derleyen ırkçılık karşıtı Zara ve İslam Düşmanlığı ve Müslüman Karşıtı Irkçılık Dokümantasyon merkezlerine yapılan şikayetlere dayandırdı.

Habere göre Zara derneğine ilk haftada 60’dan fazla bilgilendirme geldi. Saldırı ve İslam karşıtlığından en çok etkilenen kesimin ise başörtülü Müslümanlar olduğu bildirildi. Zara’ya göre Müslüman kadınların saldırıda ana hedef olmasının sebebi, başörtülülerin toplumda daha fazla görünür olmalarına bağlandı.

İslam Düşmanlığı ve Müslüman Karşıtı Irkçılık Dokümantasyon Merkezi, hükümetin terör öneme paketinde yer alan “Siyasal İslam” tanımlamasının Müslümanlara karşı, isteyen kimsenin istediğini söyleme fırsat verdiği endişesini taşıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş