Gündem

Almanya’da Kimliklerde Parmak İzi Dönemi

Almanya'da pasaport ve kimliklerde parmak işaretleri kullanımı 2 Ağustos'ta başlıyor. Çocuklara bir yıllık pasaport verilecek.
28 Kasım 2020

Almanya’da yeni kimlik ve pasaportlarda parmak izleri de yer alacak. 2 Ağustos 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak olan uygulamada, iki parmak izi çiplere kaydedilecek.

Almanya Federal Konseyi tarafından onaylanan ve Ağustos ayında yürürlüğe girecek olan uygulama Avrupa çapında kimlik kartı ve kimlik kartı yerine geçen belgelerde parmak izi bulunması yönündeki ortak karar sonucunda gerçekleştirilecek.

Dışarıdan Pasaport Resimleri Alınmayacak

2025 yılı Mayıs ayından itibaren ise, pasaportlardaki resimlerle ilgili yeni uygulamaya geçilecek. Pasaport resimleri dijital olarak kaydedilecek ve güvenlikli bir şekilde pasaport verecek olan daireye gönderilecek. Ya da pasaport verecek olan daire pasaport fotoğrafını kendisi çekecek. Bu uygulama ile, otomatik resim çekme makinalarında çekilen, ya da fotoğrafçılarda çektirilen fotoğraflar kabul edilmeyecek.

Cinsiyetsizler de Pasaport Alacak

Öte yandan pasaportlarda cinsiyeti belirten bölümlere kadın veya erkeklerin yanı sıra belirsiz cinsler için X işareti de konulabilecek. Bu kişilerin istemesi durumunda, eski cinsiyetlerini yazdırma hakkı da bulunuyor.

Çocuk Pasaportları

Yeni uygulamaya göre çocuk pasaportlarının geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu pasaportlar bir kaç kez birer yıllığına uzatılabilecek. İsteyen 6 yıl süreli biyometrik pasaport alabilecek. Bunun için de biyometrik fotoğraf gerekecek.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş