ALMANYA
Gündem

Edeka’nın Son Reklam Filmi Beğeni Topladı

Almanya’da marketler zinciri Edeka’nın yayınlanan reklam filminde, Türkiye kökenli bir ailenin komşuluk ilişkileri işlendi.
16 Aralık 2020
@Shutterstock

Almanya’nın Hamburg kentinde merkezi bulunan toptan ve perakende marketler zinciri Edeka’nın yeni yayınladığı reklam filminde Türkiye kökenli bir ailenin komşuluk ilişkileri işlendi. Büyük beğeni toplayan reklam filmi kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi. Reklam filmi salgın nedeniyle bitme noktasına gelen akraba ve komşu ziyaretlerine dikkat çekti.

“Mutlu olalım ve daha renkli olalım”

Reklam filminde, Berlin’de yaşayan Schmidt, komşuları arasında bulunan Türkiye kökenli ailenin çocuklarını da gürültü yaptıkları gerekçesiyle sürekli uyarıyor. Bu süreçte koronavirüs olduğunu öğrenen Schmidt, yeni yılı heyecanla beklerken, evinin kapısına “Dikkat, koronavirüs, uzak durun” yazılı bir not bırakıyor. Türkiye kökenli komşu ailenin oğlu notu okuduktan sonra ve ailesiyle birlikte Schmidt’e özel bir ikram hazırlıyor. İkramda, Türk kültürünün en önemli simgelerinden baklava da yer alıyor. Daha sonra aile, Schmidt’in kapısına ikramı bırakıyor. Reklam filmi, Türkçe olarak “Dünyada en güzel şey dost edinmektir” müziği ve “Mutlu olalım ve daha renkli olalım” mesajıyla son buluyor.

Edeka Daha Önce Müslüman Ayrımcılığı ile Gündeme Gelmişti

Edeka’nın ismi daha önce Müslüman ayrımcılığı ile gündeme gelmişti. Almanya’da 16 yaşındaki Müslüman başörtülü genç bir kız, iş başvurusunda bulunduğu EDEKA’nın bir şubesine başörtülü olması sebebiyle alınmamıştı. Olayın sosyal medyada duyulmasından sonra süpermarket, başörütülü kıza iş teklifinde bulunmuştu. Ayrıca söz konusu şubenin müdürü görevinden alınmıştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş