ALMANYA
Gündem

Almanya’da Günlük Korona Vakalarında Rekor Artış: 33 bin 777

Almanya'da koronavirüs salgınında yeni rekor kırıldı. Son 24 saatte 33 bin 777 kişide Kovid-19 tespit edildi.
18 Aralık 2020
@Shutterstock

Almanya’da alınan sıkı önlemlere rağmen koronavirüs salgını durdurulamazken, günlük vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Buna göre bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükûmeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamada, ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte 33 bin 777 arttığı bildirildi. Bu rakam, salgının başlangıcından bu yana en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti.

ALMANYA GENELİNDE 1 milyon 438 bin 938 vaka

Almanya genelinde Kovid-19 vaka sayısının 1 milyon 438 bin 938 olduğu açıklandı. Son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 813 olarak açıklandı. Buna göre ülkede koronavirüsten ölenlerin toplam sayısı 24 bin 938’e ulaştı.

Aşılamanın Başlangıç Tarihi Belli Oldu

Öte yandan Berlin Eyaleti Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın, eyaletlerin sağlık bakanlarının yer aldığı Sağlık Bakanları Konferansı’nda Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in geliştirdiği aşının, beklenen onayına ve sevkiyatına ilişkin bilgi verdiği belirtildi. Açıklamada, konferanstan çıkan sonuca göre “eyaletler için Kovid-19 karşı aşılama başlama tarihinin 27 Aralık olacağı”, aşılamaya öncelikle bakımevlerinden başlanmasının öngörüldüğü kaydedildi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş