Almanya
Toplum

Başörtüsü Nedeniyle Eğitimi Yarım Kalmıştı! Hatice Amazon’da Bölüm Müdürü Oldu

Almanya’da başörtüsü sebebiyle meslek eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan ve Amazon’un merkezinde işe başlayan Hatice Ok, burada gösterdiği üstün çalışma azmiyle bölüm müdürü oldu.
22 Aralık 2020
@Youtube

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Bergkamen şehrinde yaşayan Hatice Ok, başörtüsü sebebiyle ön yargılarla karşılaşıp meslek eğitimini yarıda bıraktıktan sonra perakende devi Amazon’un merkezinde işe başladı. 30 yaşındaki Ok, 1500 kişinin çalıştığı merkezde, gösterdiği üstün çalışma azmiyle bölüm müdürü oldu.

“Olduğum gibi kabul edildiğimi gördüm”

Daha önce başka bir iş yerinde ilaç teknik asistanı olarak meslek eğitimi yapan Ok, oradaki patronlarıyla alakalı, “Onların beni görmediklerini hissettim. Sadece başörtümü gördüklerini ve başörtülü olmamdan dolayı iş bulmamın çok zor olacağını fark ettim.” diye konuştu. Daha sonra oradaki eğitimini yarıda bırakıp Amazon’da işe başladığını belirtti. Amazon’daki işiyle alakalı ise “Olduğum gibi kabul edildiğimi gördüm.” diye kaydetti. Hiçbir Alman şirketinde böyle bir fırsat yakalayamayacağını da belirten Ok, “Babam meslek eğitimimi tamamlamadığım için hayal kırıklığına uğramıştı ama başörtüm benim kimliğime ait. Çok çalıştım ve Amazon’da yükselmeyi başardım” ifadelerini kullandı.

Amazon’un Reklam Yüzü Oldu

Öte yandan Hatice Ok, Amazon’un reklam yüzü olmayı da başardı. Ok’un hikâyesinin anlatıldığı reklam filminde kendisi, Amazon’da işe en alt seviyeden başladığını ifade ediyor. Ayrıca herhangi bir meslek eğitimi veya üniversite diplomasının bulunmadığını kaydediyor. Buna rağmen Amazon’da gösterdiği üstün azimle basamakları tek tek çıktığının altını çiziyor. Buna göre reklamda, başörtülülerin de şirkette üst düzey yönetici olabilecekleri vurgusu yapılıyor. Ok, söz konusu reklam filminde ayrıca “Ben güçlü bir kadınım. Kendi hikâyemi yazmak istiyorum ve burada devamlı bir şekilde basamakları çıkmak istiyorum.” ifadelerini kullanıyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş