Gündem

Avusturya Cumhurbaşkanı: “Mültecilere Yetecek Kadar Yerimiz Var.”

Avusturya Cumhurbaşkanı Vander Bellen hükümete, yunanistandaki kamplarda zor şartlar altında yaşayan çocuklu ailelerin Avusturya'ya getirimesi çağrısında bulundu. Van der Bellen "Yetecek yerimiz var." dedi.
23 Aralık 2020
Alexander Van der Bellen "Yardım edebilecek durumdayken, bizi ilgilendirmez, önemsemiyoruz, diyebilir miyiz?" diye sordu. @bundespraesident.at

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Yunanistan’daki mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşan mülteciler arasından çocuku ailelerin Avusturya’ya alınmasını istedi. Alexander Van der Bellen “Yardım edebilecek durumdayken, bizi ilgilendirmez, önemsemiyoruz, diyebilir miyiz?” diye sordu.

Van der Bellen, Kleine Zeitung gazetesine verdiği demeçte, bu ailelerin Avusturya’ya getirilmesi çağrısında bulundu. “Avusturya’da bu aileler için yeteri kadar yerimiz var.” diyen Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, çocuklu aillerin Avusturya’ya getirilmesiyle mültecilere insanî bir jest yapılmasını istedi.

DİNİ ve SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI MÜTECİLERİN ALINMASINI İSTİYOR

Avusturya’da geçen hafta çeşitli dinlere mensup kuruluşlar ile diğer sivil toplum kuruluşları, Yunanistan’daki mülteci kampalarında yaşayan göçmenlerin ülkeye getirilmesini istemişti.

Katolik ve Protestan Kiliselerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları Avusturya hükümetine uyarıda bulunmuştu.

Avusturya hükümeti ise, kamplardaki mültecilere yardım yapılacağını, ancak, Avusturya’ya mülteci kabul edilmesinin yeni bir mülteci dalgası oluşturacağı gerekçesi ile bu isteğe karşı çıkmıştı.

Cumhurbskanı Van der Bellen ise kamplara yapılan yardımların sorunu çözmediğini söyledi. Ülkede pek çok belediye de mülteci kabul edebileceğini açkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş