Gündem

Avrupa Aşılanmaya Başladı, Ancak, Henüz Yeteri Kadar Aşı Yok!

Avrupa koronavirüse karşı aşılamaya başladı. Şu anda yeteri kadar aşı bulunmadığı açıklanırken, bir kaç ay içerisinde yeteri kadar aşı üretiminin gerçekleştirileceği bildirildi. Bu arada aşı dolandırıcılarına karşı da uyanık olunması istendi.
28 Aralık 2020
Avrupa'da aşılama başlasa da yeteri kadar aşı olmadı açıklandı. Ancak bir kaç ay içerisinde yeteri kadar aşı üretilecek

Avrupa ülkeleri Cumartesi gününden beri koronavirüsüne karşı aşılama işlemlerine başladı. Avrupa Birliği tarafından birlik ülkelerindeki herkesin aşılanması için bir kampanya başlatılırken, üretilmiş mevcut aşınin şu anda yeteri kadar olmadığı bildirildi.

Almanya’da bazı siyasetçiler aşının geliştiricisi BionTech’in Amanya’da üretim yapmamasını eleştirirken, BionTech’in diğer ilaç firmalarına aşı üretme lisansı devretmesini istedi. Sağlık Bakanı Jens Spahn bu isteğe karşı çıktı. Yeteri kadar aşı olmamasını Almanya’da üretim yapılmamasına bağlayanlara da “Aşı miliyetçiliğine gerek yok, ayrıca, aşılama kampanyası Avrupa çapında bir dayanışma içinde olacak.” dedi.

Bu arada BionTech’in Almanya’da da aşı üretimine başlayacağı, üretimin Marburg’daki bir ilaç fabrikasında gerçekleştirileceği bilirildi. Tesislerde ilk üretimin Mart-Nisan aylarında başlaması öngörülüyor.

AŞI DOLANDIRICILARI ve AŞILAMA KARGAŞASI

Öte yandan başta Köln ve çevresine olmak üyere pek çok kişinin özel aşılama için telefon aldığı açıklandı. Köln polisi ilk aşılamaların sadece yaşlı ve bakım evlerinde, bu merkezere gelinerek yapıldığı, dolayısıyla başka bir şekilde aşılamanın mümkün olmadığı uyarısını yaptı.

Bu arada Almanya’da daha sonraki süreçte kimlerin aşılanacağı ve bu aşılama bilgisine nasıl ulaşacağı da tartışma konusu oldu. ilgilendirmelerin korona tlefon uygulaması, aşılama acil telefon hattı ve ev doktorları tarafıdan nasıl organiye edileceği henüz açıklığa kavuşturulamadı.

AŞILANALAR AYRICLIKLI OLMAYACAK

Kroronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamaların aşı yaptıranar için kadırılıp kaldırılmayacağı yönündeki tartışmalar da devam ediyor. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn aşı yaptıranlara böyle bir ayrıcalık verilmesinden yana olmadığını bildirilirken bazı eyaletlerin yöneticilerinin de aynı görüşte olduğu açıklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş