Gençlik

Brexit İngiltere’ye Göçü Daha da Artırdı

Brexit sürecinin İngiltere'ye göçü azaltacağı iddiası geçen yıl için gerçekleşmedi. İstatistikler, öngörülenin aksine göçün üçte bir oranında arttığını gösterdi. Yılbaşından itibaren ülkeye göçmek isteyenler vasıf puanlamasına tabi tutulacak.
28 Aralık 2020

Göç istatistikleri, İngiltere’nin Avrupa Birliği’den ayrılma sürecinin (Brexit) ülkeye gelen göçmen sayısını artırdığını gösterdi. Gelişmeler, Boris Jonhson liderliğindeki hükûmetin idialarının aksini ortaya koydu.

Hükûmet tarafından açıklanan yeni göç istatistiklerine göre, geçen yıl Mart ayına kadar göçmen sayısı üçte bir oranında arttı. Daha önceki yıl 221 bin olan sayı 313 bine yükseldi.

Ancak, 2020 yılı Mart ayından itibaren İngiltere’ye gerek iş gerekse eğitim ya da sığınma amaçlı göç sayısında önemli bir azalma yaşandı. Fakat bu azalma, bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle meydana geldi.

İstatistikler, sadece turist amaçlı ziareterde dahi bu azalmanın yüzde 60’a yaklaştığını gösteriyor.

İngiltere bu yılbaşından itibaren puana dayyalı vasıflı göç uygulamasına geçecek. Bundan sonra İngiltere’ye yerleşmek için dil bilmek, belirli bir oranda maaş garantisi gibi çeşitli alanlarda toplam 70 puan alınması gerekiyor.

Eskiden İngiltere’de kendi işini kuracağını bildiren göçmenlere, iş kurabilme amaçlı ikamet izni veriliyordu. Şimdi bu şekilde kendi işini kurma amaçlı ön ikamet izni verilmeyecek.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş