Gündem

Almanya, Avusturya ve İsviçre’de Yeni Trafik Kuralları ve Cezalar Geçerlli

Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yeni trafik kuralları yürürlüğe giriyor. Avusturya'da tehlikeli sürüşlere 5000 Euro ceza geliyor. Almanya'da kazalarda ölenlerin fotoğraflarının çekilmesi halinde 2 yıl hapis cezası var. İsviçre'de acil kurtarma şeriti oluşturulması mecburi.
29 Aralık 2020

Almanya, Avusturya ve İsviçre’de 2021 yılından itibaren yeni trafik kuralları geçerli olacak. Almanya, trafik suçlarına verilecek olan cezalardaki form yazılımı sebebiyle yeni cezaları gelecek yıl formların düzeltilmesinden sonra uygulayacak.

Almanya’da yeni kurallarda en dikkat çeken yasak ise, yol veya otoyollarda meydana gelen kazaların ve kazalardaki kurtarma işlemlerinin seyredilmesi ve fotoğraflarının çekilmesi ile ilgili. Özellikle otoyollarda meydana gellen kazaları seyretmek yasaklandı. Bu kazalarda ölenlerin fotoğraflarının çekilmesine ise iki yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Avusturya

Avusturya’da tehlikeli sürüşler ve illegal yarışlar 5000 Euro’ya kadar cezalandırılacak. Şehir içi trafik hız sınırının 40 km, şehir dışında da 50 km aşılması halinde 2 hafta ehliyetlere el konulacak. İhlallerin tekrarlanması halinde ehliyetlere 6 hafta süreyle el konulacak. Daha yüksek hızlarda tekrarlanan ihlallerde ise 6 ay süreyle ehliyetlere el konulacak.

Uber gibi taksi ve taşımacılık hizmetlerinde kimlik kullanılacak. Kimlikler belirli bir eğitim sonrasında alınacak.

İsviçre

İsviçre’de de trafik kurallarında değişiklikler oldu. Yollarda şerit daraltılması durumunda iki şeritin de en sonunda fermuar geçişi ile trafik akışına devam edilecek.

Otoyollarda trafiğin yavaşlaması durumunda hemen acil kurtarma şeriti olusturulacak. Acil kurtarma şeridi mavi ışıklı kurtarma aracı geçsin veya geçmesin oluşturulacak. Üç şeritli otoyollarda acil kurtarma şeridi en sol ve orta şerit arasına açılacak.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş