Gündem

Brexit Sonrası İçin Türkiye-İngiltere Ticaret Anlaşması İmzaladı

Türkiye İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşması imzaladı. Anlaşma iki ülke arasında ticaaret ve yatırımların artmasını öngörüyor. Anlaşma 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.
29 Aralık 2020
Serbest Ticaret Anlaşması ile AB-Türkiye arasında imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasının kazanımları da korunmuş oldu. (aa)

Türkiye ile Avrupa Birliği’nen ayrılan İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. Anlaşma 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek. Serbest Ticaret Anlaşması ile AB-Türkiye arasında imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasının kazanımları da korunmuş oldu.

Anlaşmaya Türkiye adına imza koyan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Pandemi sonrasında ilk hedefimiz tekrar 20 milyar dolar seviyesine ulaşmak.” dedi.

Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ayrıca “Birleşik Krallık ile yaptığımız Serbest Ticaret Anlaşması’na hizmetler sektörü ve yatırımları da dahil ettiğimizde ticaret hacmimizi daha yukarı rakamlara çıkarma potansiyelimiz var.” şeklinde konuştu.

İki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’yla Gümrük Birliği anlaşmasında olmayan hizmetler sektörü, yatırımlar ve tarım ürünleriyle ilgili de kapsam genişlemesine gidilecek. Ancak bu konuların detayı daha sonra açıklanacak.

İngiltere şu anda Türkiye’deki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı ülkelerden birisi. İngiltere, Türkiye’ye 11 milyar 600 milyon dolarlık yatırım yapmış bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş