ALMANYA
Gençlik

Almanya’da Müslüman Gençlerden Örnek Proje: Sizi Korumak İçin Maske Takıyoruz

Almanya’da IGMG Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı, örnek bir sosyal proje başlattı. Proje kapsamında gençler, maske ve mesafe kuralına uyulması yönünde çağrıda bulundu.
08 Ocak 2021
IGMG Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı @Facebook

Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı, örnek bir sosyal proje başlattı. Buna göre gençler, sosyal medya üzerinden vatandaşlara maske ve mesafe kuralına uyma çağrısında bulundu. Proje, “Ben seni koruyorum – Sen beni Koruyorsun” sloganı altında yürütülüyor.

“Bu aksiyon için teşekkürler”

Proje kapsamında Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı sosyal medya hesabından yayınlanan mesajda, “Maske takarak ve mesafe kuralına uyarak, koronavirüsün yayılmasını engelliyoruz.” ifadeleri ile gençlerin maskeli fotoğrafları yer aldı. Bu paylaşım, Hanau’lu Almanlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Yorumlarda, “Bu aksiyon için teşekkürler” ve “Aynen böyle, başka türlü değil” gibi olumlu ifadeler yer aldı.

IGMG Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı Başkanı Ersin Kaçamaz

IGMG Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı Başkanı Ersin Kaçamaz

“projemiz ilgi gördü”

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı Başkanı Ersin Kaçamaz, “Bazı insanlar koronaya inanmıyor, maske takmıyor. Biz ise Hanau İslam Cemiyeti olarak bu konuda hassas olduğumuzu sosyal medya üzerinden yansıtmak istedik.” diye kaydetti. Dinî programlar düzenlemenin yanında, sosyal mesajlar da vermeleri gerektiğini düşündüklerini belirten Kaçamaz, “Bunun için böyle bir aksiyon hazırladık ve projemiz ilgi gördü. Almanlardan yazanlar oldu, beğenenler oldu. Hanau’lu insanlar tarafından benimsenmek güzel.” diye konuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş