ALMANYA
Gündem

Almanya’da “Camilere Saldırıp 20 Kişiyi Öldüreceğim” Diyen Sanık Serbest Bırakıldı

Almanya’da camilere saldırıp 20 kişiyi öldürmek istediğini söyleyen aşırı sağcı Felix F., bu suçu gerçekte işlemeyeceği gerekçesiyle beraat etti.
15 Ocak 2021
@Shutterstock

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’ndeki Hildesheim’da yaşayan aşırı sağcı Felix F., internet üzerinden arkadaşına, camilere saldırıp en az 20 kişiyi öldürmek istediğini belirtti. Bunun ardından Hildesheim Eyalet Ceza Mahkemesi’nde yargılanan söz konusu kişi, bu suçu gerçekte işlemeyeceği gerekçesiyle beraat etti.

“bakıcı kontrolünde bir adreste kalmasına hükmedildi”

Görülen davada savcının, Felix F. hakkında, intikam amacıyla Müslümanlara saldırma, devletin güvenliğini tehlikeye sokma ve terör saldırısı planlamak suçları ile üç yıl hapis cezası talep etti. Hakim ise sanığın aşırı sağcı olduğunu belirtti fakat bu suçu işleyecek durumda olmadığını gerekçe göstererek beraatine karar verdi. Felix F.’nin bakıcı kontrolünde bir adreste kalmasına hükmetti.

Evinde aşırı sağcı materyaller ve çok sayıda bıçak bulunmuştıu

Felix F., geçen yılın mayıs ayında camiye saldıracağını belirtmiş, bunun ardından bir kişi, durumu polise bildirmişti. Sanığın evini basan polisler, burada aşırı sağcı materyaller ve çok sayıda bıçak bulmuştu. Sanık kendisini, “Yazdığım planları hiçbir zaman yapmayacaktım.” sözleriyle savunmuştu. Ayrıca bilirkişi de sanığın psikolojik sağlığının yerinde olmadığını ifade etmişti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş