Gündem

Sağlık Sistemi Çöken Portekiz Alman Ordusundan Yardım İstedi

Portekiz'de sağlık sisteminin çökmesi üzerine hükümet, Alman ordusundan acil yardım istedi. Ülkede hastane personelinin yüzde 70'i değişikliğe uğramış koronavirüse yakalandı.
31 Ocak 2021
Portekiz hastaneleri artık kovid-19 astalarını tedavi edemez hale geldi

Değişikliğe uğramış koronavirüsün çok hızlı bir şekilde yayıldığı Portekiz’de sağlık sistemi çöktü. Hastane personelinin yüzde 70’i değişikliğe uğramış koronavirüse yakalandı. Potekiz hükümeti Alman hükümetinden acil yardım istedi.

Spigel’de yayımlanan bir habere göre, Portekiz hükümeti doğrudan Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’a başvurarak yardım istedi.

Portekiz hükümetinin yardım isteğine Almanya olumlu cevap verdi. Almanya, orduya mensup 27 doktor ve sağlık görevlisinden oluşan bir ekibi, hasta yatakları, sabit ve mobil vantilatör gibi çeşitli tıbbi malzeme ile birlikte Portekiz’e gönderiyor. Alman askeriyesi ayrıca sahra hastanesi de kuracak.

Sağlık sisteminin kapasitesini aştığı Portekiz’in daha fazla yardım isteyeceği de tahmin ediliyor. Hastenelerin kovid-19 hastalarını tedavi edemediği Portekiz, değişim geçirmiş virüsün en hızlı yayıldığı ülke durumuna geldi.

Öte yandan Portekiz hükümeti, Avusturya’dan da yardım istedi. Avusturya, Portekiz’deki yoğun bakım hastalarının tedavisi ile ilgilenecek.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş