Gündem

Türkiye, Dünyadaki Irkçı Eylem ve Söylemleri Raporlayacak

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı olarak her sene "Hangi ülkede İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık içeren eylem ve söylem oldu." bunları rapor ederek, tüm dünyaya ifşa edeceklerini belirtti.
02 Şubat 2021
Türkiye'nin Almanya ile ikili diyalog mekanizmalarını canlandırma konusunda mutabakat yaptıklarını aktaran Çavuşoğlu, bu gelişmenin diğer ülkeler tarafından da örnek alındığını kaydetti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin bundan sonra dünyadaki İslam düşmanı, ırkçı eylem ve söylemlerin raporunu yazacağını söyledi.

Bugüne kadar AB’nin, Amerika’nın Türkiye ve diğer ülkelerle ilgili raporlar yazdığına değinen Çavuşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak her sene ‘Hangi ülkede İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık içeren eylem ve söylem oldu.’ bunları rapor edeceğiz ve tüm dünyaya ifşa edeceğiz. Artık Türkiye de kendi raporlarını dünya insanlığı için yazmaya devam edecek.” diye konuştu.

Türkiye’nin Almanya ile ikili diyalog mekanizmalarını canlandırma konusunda mutabakat yaptıklarını aktaran Çavuşoğlu, bu gelişmenin diğer ülkeler tarafından da örnek alındığını kaydetti.

“Sahaya inerek, diplomasi masasına döneceklerini öğretiyoruz”

Türkiye’nin artık başkalarının kurduğu oyunları takip etmediğine, kendisini ilgilendiren konularda oyunu bizzat kendisinin kurduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, “Yeri geliyor, Türk milletinin aleyhine kurulan oyunları da biz bozuyoruz. Her zaman ‘diplomasi önceliğimiz’ diyoruz. Ama diplomasiye inanmayanlara da sahaya inerek, nasıl tekrar diplomasi masasına döneceklerini öğretiyoruz, itinayla öğretiyoruz.” diye konuştu.

Diplomasinin açık olduğunu, kendisine güvenen herkesi diplomasiye çağırdıklarını aktaran Çavuşoğlu, görüşmeleri “taviz” olarak değerlendirenlere ise tepki gösterdi.

“Salgın döneminde 156 ülkeye yardım eli uzatıldı”

Çavuşoğlu, diplomaside yumuşak ve sert güçten bahsedildiğini, Türkiye’nin ise ikisini de kullanan akıllı güç olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin kurumlarıyla dünyanın her yerinde olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, insani yardımda dünyada birinci konumda bulunduğunu söyledi.

Salgın döneminde 156 ülkeye yardım eli uzatıldığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Bize diyorlar ki ‘kimseyle geçinemiyorsunuz’ kim söylüyor? Dışarıda söyleyen azaldı da içeride muhalefet. Türkiye herkesle kavga ediyormuş da Türkiye Birleşmiş Milletler ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na eş başkanlık yapıyor. Sadece masada değil, dünyanın her yerinde Somali’de, Mali’de, Venezuella’da güvenilir bir arabulucu oluyor. Bugün 248 temsilcilikle dünyada en fazla bayrak dalgalandıran beş ülkeden birisiyiz. Vatandaşlarımızı soydaşlarımı, akraba topluluklarımıza karşı da sorumluluğumuz var. Ambulans uçakla 380’den fazla vatandaşımızı Türkiye’ye getirdik.” (aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş