Gündem

Hollanda Aşırıcılıkla Mücade Merkezi, Koronavirüs Şüphecilerinden Korkanlara Destek Oluyor

Sözde, Müslüman gençlerin radikalleşmesini önleme amacıyla kurulumuş olan Hollanda Aşırıcılıkla Mücadele Ulusal Destek Merkezi, şimdi koronavirüs şüphecilerinden korkanlara destek veriyor.
14 Şubat 2021

Koronavirüs salgını sonrasında Hollanda Aşırıcılıkla Mücadele Destek Merkezi’nin aldığı şikayetlerin başında, koronavirüs şüphecilerinin geldiği açıklandı. Hollanda Aşırıcılıkla Mücadele Ulusal Destek Merkezi (Landelijk Steunpunt Extremişme, LSE) Müdürü Saskia Tempelman yaptığı açıklamada ailelerin ya da arkadaşların şikayet ettikleri konunun başında, koronavirüs koplo teorilerine inanarak, bazı eylemler yapmayı düşündükleri yolundaki şikayetler geldiğini bildirdi.

“Bu kimselerin online dünyada vahşice ne yaptıklarını herkes görüyor.”  diyen Aşırıcılıkla Mücadele Destek Merkezi Müdürü Şaşkıa Tempelman, gelen şikayetlerde dikkate aldıkları şeyin, aykırı yada farklı düşünen komplo teorisi inanıcıları olmadığına, aksine, yasa dışı ve toplum huzurunu bozucu şiddet eylemleri planlayanlar olduğuna dikkat çekti.

Tempelman ayrıca, artan komplo toerisi savunucuları karşısında ailelerin çok tedirgin olduklarını ifade etti. Tempelman, “Aşırı sağ görüşler de etkili olmaya başladı. Bu, Hollanda toplumunda yeni bir problem olarak karşımıza çıkıyor. İnsanların kaybolup şiddete yönelmesi muhtemel.” dedi.

Hollanda Aşırıcılıkla Mücadele Destek Merkezi, sözde, Müslüman gençlerin radikalleşmesini önleme amacıyla kurulumuş, koronavirüs salgını öncesinde de çok az şikayet almıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş