Toplum

“Sosyal Yardım Alanlara Haftada 20 FFP2 Maskesi Verilmeli Veya Ayda 129 € Ödeme Yapılmalı”

Almanya'da Sosyal Mahkeme, ülkede Hartz IV olarak bilinen sosyal yardım alan bir kişilere hafta 20 FFP2 maskesi verilmesini, ya da, ayda bu maskeleri almaya imkan tanıyan 129 Euroluk ek ödeme yapılmasını kararlaştırdı.
14 Şubat 2021

Karlsruhe’deki Sosyal Mahkeme’nin 12. Dairesi, ülkede Hartz 4 olarak bilinen sosyal yardımları alan bir kişinin, ek maske, ya da, para yardımı ödeme müracaatını acil olarak değerlendirdi. Mahkeme değerlendirmesinde sosyal yardım alan kişilerin de, market ziyaretleri, toplu taşıma araçları veya bir binada merdivenlerde diğer insanlarla karşı karşıya gelmeleri durumunda salgından korunma hakları bulunduğuna hükmetti.

FFP2 maskesinin daha koruyucu olduğunu ifade eden mahkeme, bunun için, ek ödemelerin şu şartlarda 21 Haziran 2021 tarihine kadar devam etmesini istedi.

Mahkemenin 11.02.2021 tarih ve S 12 AS 213/21 ER numaralı kararına göre, sosyal yardım almakta ve iş aramakta olan birisinin bu şartlarda toplumsal katılımı orantısız bir şekilde kısıtlanmış olduğu için, bu kısıtlamaların telfi edilmesi gerekiyor. Bunun için, ya, haftada 20 FFP2 maskesi verilmesi, ya da, bu maskeleri amalarına imkan sağlayan aylık 129 Euro’nun ödenmesi gerekiyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş