Gündem

Hollandalı Müslümanlar İstihbarat Raporuna Tepki Gösterdi

Millî Görüş Kuzey Hollanda (MGNN) ile Hollanda İslam Federasyonu (NIF), Hollanda istihbaratının Türkiye kökenlilerle ilgili basına sızdırılan raporuna tepki göstererek, kampanyayı, Millî Görüş ve Türkiye kökenliler aleyhine 2015 yılında yapılan bir başka hedef göstermeye benzetti.
17 Şubat 2021

Hollandalı Müslümanlar, Hollanda istihbaratının hazırladığı ve Türkiye kökenlileri hedef gösteren rapora tepki gösterdi.

Konuya ilişkin olarak Millî Görüş Kuzey Hollanda (MGNN) ile Hollanda İslam Federasyonu (NIF) ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, rapora dayalı olarak HP de Tijd gazetesinde yayınlanan değerlendirmelerdeki ciddi yanlışlıklardan endişe duyulduğu bildirildi.

Millî Görüş Kuzey Hollanda Başkanı Mustafa Hamurcu ile Hollanda İslam Federasyonu Başkanı Mustafa Aktalan imzası ile yapılan açıklamada, Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü’nün (NCTV) hazırladığı raporun basında yer alması, 2015 yılında Türkiye kökenli gençleri damgalayan ve adına Motivaction denilen girişime benzetildi.

Açıklamada, “2015 yılındaki bu temelsiz araştırma da, Türkiye kökenli gençleri damgalamış, aradan 6 yıl geçmesine rağmen bu damgalanan gençler suçlamaların psikolojik tesirinde kalmıştır.” denildi.

Hollanda Millî Görüş başkanları, gazete gündeme getirilen “Millî Görüş” tanımlamasından kendilerinin mi kastedilip kastedilmediğinin anlaşılmadığını, buna rağmen, makalede yer alan Kaplancılar ile selefi hareketlerle teşkilatlarının ilişkilendirilmelerine karşı çıktıklarını ifade ettiler.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş