Danimarka
Toplum

Danimarka İslam Toplumu Hutbe Ve Müezzinlik Yarışması Düzenledi

Danimarka İslam Toplumu'nun (DIT), 14'üncüsünü düzenlediği “Hutbe ve Müezzinlik Yarışması” yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle çevrim içi olarak yapıldı.
Şevki Şahin
23 Şubat 2021
Hutbe dalında birinci olan Bröndby Cemiyeti'nden Adem Köse Fotoğraf: Şevki Şahin

Danimarka İslam Toplumu (DIT) Bölge Eğitim Başkanlığı tarafından 13 Şubat’ta düzenlenen “Hutbe ve Müezzinlik Yarışması” yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle çevrim içi olarak yapıldı. Kıyasıya mücadeleli ve heyecanlı geçen yarışmaların sonunda, Türkçe ve Danca olarak yapılan hutbe yarışmasını Bröndby Cemiyeti’nden katılan, 17 yaşındaki Adem Köse kazandı. Müezzinlik yarışmasında da yine Bröndby Cemiyeti’nden katılan Yusuf Mirsat Özdemir birinci oldu.

DIT Bölge Başkanı Mustafa İncikli, pandeminin zor şartlarında eğitim faaliyetlerinden kopmayan cemaate, gösterdikleri üstün gayret ve hizmetlerinden dolayı eğitimcilere ve tüm öğrencilere teşekkür etti. Farklı şubelerden 15 katılımcının yarıştığı hutbe dalında, Odense’den Enes Aydemir ikinci, Aarhus Cemiyeti’nden katılan Tahir Seven ise üçüncü oldu. Müezzinlik yarışında da Odense’den katılan Furkan Çevirici ikinci olurken, Aarhus’tan katılan Ensar Tekin, üçüncü oldu.

“KENDİ İMAMLARIMIZI YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

DİT Bölge Eğitim Başkanı İbrahim Orhan Aras yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, “Bu yarışmayı 14 yıldır gerçekleştiriyoruz. İlk defa çevrim içi olarak düzenledik. Hedefimiz eğitim kurumlarımızda, camilerimizde, kendi imam ve müezzinlerimizi yetiştirmektir. Yaşadığımız ülkenin diline hakim imamlar, yeni yetişen genç nesil ile daha iyi iletişim kuruyor. Teşkilatımızın hazırlamış olduğu eğitim müfredatı çerçevesinde, gençlerimize faydalı hizmetler sunmaya devam edeceğiz.” dedi. (fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş