TÜRKİYE
Gündem

Türkiye Şehitlerini Uğurladı

Türkiye'nin Bitlis şehrinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 11 asker için Elazığ’da cenaze töreni düzenlendi.
05 Mart 2021
@aa

Türkiye’de dün tüm ülkeyi yasa boğan bir kaza haberi geldi. Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesildi. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Helikopterde bulunan askerlerden 11’i şehit oldu.

“Kaza kırım ekibi incelemelere bugün başlayacak”

Kaza ile ilgili konuşan Milli Savunma bakanı Hulusi Akar, “İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibi incelemelere bugün başlayacak. Bu elim olayın kesin nedeni ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecek.” ifadelerini kullandı.

Elazığ Havalimanı’nda Cenaze Töreni Düzenlendi

Öte yandan bugün şehit askerler Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen askeri törenin törenin ardından devlet töreni için uçakla Ankara’ya nakledildi. Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen devlet törenin ardından da şehitlerden 5’i Ankara’da toprağa verildi. 6 şehit ise memleketlerine gönderilecek.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş