Dünya

Dünya Seyrederken, Yemen’de Milyonlarca Kişi Açlıkla Karşı Karşıya

Dünya devetleri, 7 yıllık savaş sebebiyle milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği Yemen için sadec 1.7 milyar yardım vaad etti. BM Genel Sekreteri sonuca "hayal kırıklığı" yorumu yaptı
08 Mart 2021
Yemen, açlıklıkla karşı karşıya @aa

Birleşmiş Milletler, savaş sebebiyle yıkılan, yiyecek, ilaç ve konut sıkıntısı yaşayan Yemen için düzenlediği bağışçılar konferansında yeteri kadar para toplayamadı. BM Genel Sekreteri, utanılası durumu “hayal kırıklığı” olarak niteledi.

Bağışçılar konferansında 3.8 Milyar dolar toplamayı uman BM sadece 1,7 milyar dolarlık söz aldı. İngiltere yapacağı Yemen yardımlarından kesintiye gideceğini ilan etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bağış taahhütlerini değerlendirdiği konuşmasında sonucu “hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi. Güterres “Milyonlarca Yemenli çocuk, kadın ve erkeğin yaşamak için çaresizce yardıma ihtiyacı var. Yardımları kesmek onlar için ölüm cezasıdır. ” dedi.

Yemen’de 7 yıldan beri savaş sürüyor. Tarafların uzlaşmaya yanaşmaması ve silahlı dış müdahele sebebiyle milyonlarca insan açlıkla karşı karşıya. (ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş