İslam İşbirliği Teşkilatı: “Kadınlar Lider Olabileceklerini İspat Etti”

İslam İşbirliği Teşkilatı: “Kadınlar Lider Olabileceklerini İspat Etti”

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. el-Useymîn, İslam dünyasından kadınlara karşı ayrımcılıkları önlemelerini istedi ve kadınların tüm alanlarda karar alma süreçlerine katılmaları gerektiğini söyledi

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Dr. Yusef bin Ahmed el-Useymîn, özellikle son pandemi döneminde kadınların her alanda liderliklerini ve karar almada rol oynayabileceklerini ortaya koyduğunu söyledi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan İİT Gene Sekreteri el Useymîn, hem İslam ülkelerine hem de dünya kamu oyuna kadınlara karşı ayrımcılığa karşı önemler almalarını da istedi.

“Liderlikte Kadınlar: Kovid-19 Dünyasında Eşit Bir Geleceğe Ulaşmak” sloganıyla düzenlenen etkinlik vesilesiyle tüm kadınları tebrik eden Useymîn, gerek İslam dünyasında gerekse diğer yerlerdeki kadınların her alanda önemli liderlikler gösterdiklerini, bu çabalarıyla liderliklerini ispat ettiklerini söyledi.

Kadınların, karşılaştıkları sorunlarının yanı sıra toplumsal statülerinin yükseltilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yapan İİT Genel Sekreteri Dr. Useymîn İslam ülkelerinin kadınları ötekileştirmeye ve toplumdan dışlanmaya karşı önlem almaya çağırdı. Dr. Useymîn, İslm ülkelerinin ayrıca, kadınların tüm alanlarda karar alma sürecine katılmalarını sağlamalarını istedi. (ib)