Gündem

Hollanda’da Müslümanlar Seçime Katılım Çağrısı Yaptı

Hollanda’da 15 Mart’ta başlayan seçim süreci bugün sona eriyor. Ülkedeki iki büyük İslamî kuruluş Müslümanlara seçimlere katılarak demokratik haklarını kullanma çağrısı yaptı.
17 Mart 2021
Hollanda Müslümanlar seçimlere katılım çağrısı yaptı. @ AA

Hollanda’da Müslümanlar, ülkede bugün sona erecek seçimlerde Müslümanların mutlaka oy kullanmalarını istedi. Seçmeni oy kullanmaya teşvik etmek amacıyla Kuzey Hollanda Millî Görüş Teşkilatları yayınladığı video ile bütün Müslümanları ve vatandaşları, seçme haklarını kullanmaları için sandık başına çağırdı.

Hollanda İslam Federasyonu (NIF) da hazırladığı Türkçe bilgilendirme videosunda seçimlerin nasıl gerçekleşeceğine dair bilgilendirmede bulundu ve seçimlerin politika belirleyici özelliğine dikkat çekti.

Hollanda’da Müslümanlar Sandık Çağrısı Yaptı

Bu sene pandemi dolayısıyla oy verme işleminde bazı farklılıkların uygulanacağını söyleyen NIF Dış İlişkiler Başkanı Kenan Aslan, “ Hollanda’da Müslümanlar olarak mutlaka oyumuzu kullanmalı, bu katılımı ihmal etmemeliyiz. Etrafımızdaki insanların da oy kullanmasını teşvik etmeliyiz. Biz oyumuzu kullanmazsak, başkaları bizim politikamızı belirlemiş olur. O yüzden hep beraber sandığa gidiyoruz.” dedi. Hollanda’da Normal şartlarda bir günde yapılan seçim, seçim sandıklarında oluşacak kalabalığı önlemek için bu yıl 15-17 Mart tarihlerinde 3 gün sürdü. Salgından dolayı tedirgin olup sandığa gitmek istemeyen 70 yaş üstü 2,4 milyon seçmene ise 12 Mart’a kadar posta yoluyla oylarını kullanma imkanı sunulmuştu.

Sonuçlar Gece Yarısı Açıklanacak

Sandıkların her gün 21.00’de kapanacağı seçimin ilk sonuçlarının 17 Mart’ta gece geç saatlerde açıklanması bekleniyor. 37 parti ve 1579 adayın 150 sandalye için yarıştığı seçimde bir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşması öngörülmüyor.

Hollanda medyası, 17 Mart Çarşamba akşamı oy verme işlemi tamamlandıktan hemen sonra sandık çıkış anketlerini yayımlamaya başlayacak. Resmi sonuçlar ise 22 Mart’ta açıklanacak. (aa/c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş