Gündem

BM Genel Sekreteri Guterres: “İslam Düşmanlığı Hızla Artıyor”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri  António Guterres, dünyada İslam düşmanlığının giderek arttığını ve Müslümanlara karşı yapılan saldırıların çoğunun resmî istatistiklerde yer almadığını bildirdi.
20 Mart 2021
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres @UN

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) “İslamofobi İle Mücadele Uluslararası Günü” dolayısıyla online olarak düzenlenen etkinliğe katılan BM Genel Sekreteri António Guterres, Müslümanlara karşı orantısız bir ayrımcılığın, sosyo-ekonomik dışlama ve yaygın bir karalama kampanyasının bulunduğunu söyledi.

İslam düşmanlığının, küresel olarak artmakta olan etnik milliyetçilik, neo-nazizim, karalama ve nefret kampanyası gibi diğer can sıkıcı eğilimlerle birlikte arttığını söyleyen Guterres, Müslüman, Yahudi ve Hristiyanlarla diğer azınlıkları hedef alan bu saldırı ve ayrımcılıkların insan onurunu ve insanlığı yok etttiğini ifade etti.

İslam düşmanlığının ne yazık ki, medya ve iktidarı elinde bulunduran bazı kişiler tarafından da yaygınlaştırıldığına da dikkat çeken BM Genel Sekreteri Guterres, insan hakları, dinî ve küktürel kimliklerin korunmasını temin edecek politikaların öne çikarılmasını da istedi.

Guterres, BM İnsan Hakları Konseyi’nin İslam Düşmanlığı Raporuna da atıfta bulunduktan sonra “Çeşitlilik bir tehdit değil, aksine zenginliktir.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş