Gündem

Frankfurt Polisinin Yüzden Fazla Silahı Çalınmış

Frankfurt Emniyet Müdürlüğü emanet ve delil odasından çok sayıda silahla birlikte yüzlerce merminin çalındığı ortaya çıktı. Çalınan silahların satılmış olabileceğinden şüphe ediliyor.
20 Mart 2021
Savcılık Frankfurt polisinin emanet deposundan çalınan silahların akıbetini araştırıyor.

Frankfurt Emniyet Müdürlüğü emanet ve delil odasından çok sayıda silahla birlikte yüzlerce merminin çalındığı ortaya çıktı. Satılmış olabileceğinden şüphe edilen silahların çoğunluğunun polis tarafından el konulan ruhsatsız silahlar olduğu tespit edildi. Savcılık, Frankfurt polisinin emanet deposundan çalınan silahların akıbetini araştırıyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’un haberine göre geçen yıl Ağustos ayında 41 yaşındaki eski bir polis hakkında yapılan soruşturmalar sonrasında, depodan çok sayıda silah ile birlikte yüzlerce merminin de çalındığı ortaya çıktı.

İlgili polisin, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Asgaard isimli bir güvenlik şirketi adına Irak’ta özel asker olarak çalıştığı ifade edilirken, Hessen Eyalet Emniyet Müdürlüğü, emanet odasında çok sayıda silahın nasıl kaybolduğu veya nerede olduğunun bilinmediğini açıkladı.

Geçen yıl, Irak’ta özel askeri birlik bulunduran Asgaard güvenlik şirketinin aşırı sağ ile ilgisi ortaya çıkarılmıştı.

Yaklaşık 10 yıl önce de Frankfurt Emniyet Müdürlüğü emanet odasından uyuşturucu çalınmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş