Gündem

Merkel, Özür Diledi ve Paskalya Yasaklarını Geri Aldı

Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel dün alınan Paskalya tatilini uzatma ve tedbirleri sıklaştırma kararını geri aldı. Merkel, karar ve kararı geri alması sebebiyle halktan özür diledi.
24 Mart 2021
Merkel, Paskalya'da fazladan tatil olmayacağını halktan özür dileyerek açıkladı.

Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel, uzun müzakereler sonrasında aldığı paskalya tatilini uzatma ve korona tedbirlerini sıkılaştırma kararından döndü. 16 eyalet başbakanı ile ortak alınan kararın tüm sorumluluğunu üstlenen Merkel, “Özür dilerim, bu tamamıyla benim kararımdı.” dedi.

Eyalet Başbakanları ile acil olarak bugün toplanan Merkel görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Eskisinden daha öldürücü ve daha yayılıcı olan virüsü durdurmak amacıyla böyle bir karar almak zorunda kalmıştık. Hepinizden özür diliyorum.” dedi.

Merkel, Hristiyan dünyasının en önemli dinî günleri olan paskalya döneminde 1 ve 3 Nisan günlerini bir kereye mahsus olmak üzere resmî tatil ilan etmiş, 1-5 Nisan tarihlerinde de tüm kamusal alanların kapatılmasını kararlaştırmıştı.

Kilise ve iş dünyası karara tepki göstermişti. Merkel’in partisi olan Hristiyan Demokrat Birliği Genel Başkanı ve Kuzeyren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet de durumu, “Ne Başbakan Merkel ne bizim ne de herkes için hiç te rahat bir durum değil” şeklinde degerlendirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş