“Almanya’nın Bavyera Eyaletinde Kefenle Defin 1 Nisan’da Başlayabilir”

“Almanya’nın Bavyera Eyaletinde Kefenle Defin 1 Nisan’da Başlayabilir”

Almanya’nın Bavyera eyaletinde, kefenle defnin, 1 Nisan tarihi itibariyle başlayabileceği açıklandı.

Almanya’nın Bavyera eyaletinde, tabutsuz kefenle defnin gelecek ay itibariyle başlayabileceği açıklandı. Konuyla ilgili konuşan Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Eyalet Sağlık Bakanı Klaus Holetschek tarafından kendisine gönderilen mektupta, meclisin aldığı tabutsuz kefenle defin uygulamasının 1 Nisan’da başlayabileceğini belirtti. Taşdelen Hürriyet’e yaptığı açıklamada, kefenle defnedilme konusunda başarılı olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

“vefat eden akrabalarımızı sadece kefenle defnedebiliriz”

Parlamentoya seçildiğinden beri bir çok konuyla ilgilendiğini fakat kefenle defin ve Türkçe anadil dersi konularına ağırlık verdiğini belirtti. Bütün Bavyera’daki Müslümanlara müjdelemek istediğini belirten Taşdelen, “1 Nisan’dan itibaren vefat eden akrabalarımızı burada, sadece kefenle defnedebiliriz.” dedi.

“KARARIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ İÇİN SAMİMİ BİR TAVIR”

Öte yandan, Almanya Hessen Eyaleti CDU Milletvekili İsmail Tipi, Bavyera Sağlık Bakanı Klaus Holetschek’nin, kefenle defnin en erken şartlarda muhtemelen 1 Nisan’da başlayabileceğine işaret etmesiyle ilgili, bunun çok iyi bir niyet ve uygulamanın bir an önce yürürlüğe girmesi için samimi bir tavır olduğunu belirtti. Bavyera Eyalet Hükûmeti’nin bu konuyla ilgili bir karar alacağını ve bunu yakında uygulamaya koyacağını kaydetti. Meclis kararı ve hükûmet görüşünün de bu yönde olduğunu sözlerine ekledi.(c)