ALMANYA
Gündem

Almanya’da Giyim Mağazası Korona Yasağını Tuvalet Kağıdı Satarak Aştı

Almanya’da bir moda evi, temel ihtiyaç ve hijyen ürünlerini satışa sunarak, kapılarını tekrardan açabildi.
01 Nisan 2021
Almanya’da bir moda evi, temel ihtiyaç ve hijyen ürünlerini satışa sunarak, kapılarını tekrardan açabildi.

Almanya’da koronavirüs önlemleri nedeniyle kapalı olan bir giyim mağazası, ürün yelpazesini genişleterek, kapılarını tekrardan açabildi. Buna göre normal şartlarda pantolon, gömlek ve kazak gibi giyim eşyaları satan mağaza, bunlara ek olarak hijyen, tuvalet kâğıdı ve makarna gibi temel ihtiyaç ürünlerini satışa sundu. Bununla beraber mağazanın, salgının gidişatından bağımsız olarak açık durabileceği açıklandı.

Giyim mağazası Hijyen Ürünlerini Satışa Sundu

Giyim mağazası sahibi Marcel Jundt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aldi gibi süpermarketlerde nasıl giyim eşyalarının satışı mümkünse, moda evimde de tuvalet kâğıdı satmak mümkün olmalı.” diye konuştu. Jundt, buna göre dört palet tuvalet kâğıdı, makarna, kahve ve hijyen ürünlerini satışa sundu.

“Mağazaların, virüsün yayılımında etkisi yok”

Öte yandan mağazanın açılışında Belediye Başkanı Stefan Schlatterer da hazır bulundu. Kendisi, Eyalet Parlamentosu’na açık mektup yollamış, virüsün kontrol dışı olmaması nedeniyle mağazaların açık durması yönünde talepte bulunmuştu. Virüsün son olarak beş anaokulu, iki okul, iki aile birliği ve bir huzur evinde patlak verdiğini açıklamıştı. Buna göre mağazaların virüsün yayılımında bir etkisinin olmadığının altını çizmişti.

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsü’nden (RKI) yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 24 bin 300 kişiye Kovid-19 tanısı konulmuştu. Buna göre son yedi günde virüsün bulaştığı kişi sayısı 111 bin 580 olarak aktarılmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş