Gündem

Almanya’ya Havayolu Girişlerinde Test Mecburiyeti

Almanya, havayolu ile ülkeye girişte istisnasız negatif test sonucu şartı getirdi. Türkiye, Ramazanda gece sokağa çıkma yasağı uygulayacak.
30 Mart 2021
Almanya'ya havayoluyla girişlerde mutlaka negatif sonuçlu test raporu alınması gerekiyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Almanya’ya hava yoluyla gelenler için test zorunluluğu başladı. Daha önceleri sadece bazı ülkelerden gelenler için uygulanan zorunluluk şimdi tüm ülkeler için geçerli oldu.

Testlerin Almanya’ya girişten en fazla 48 önce yaptırılmış olması gerekiyor. Kabul edilen testler ise PCR, LAMP ve TMA testlerinden her hangi birisi olarak belirlendi. Test sonuçları negatif olmayanlar uçaklara alınmayacak.

Daha önceleri risk bölgesi listesinden çıkarılan ve bu yüzden de test istenilmeyen İspanya’nın Mallorca ve çevre adalarından gelenlerden de negatif test sonuçları istenecek.

Eyaletler Meclisinde Korona Endişesi

Bu arada Almanya’nın Eyaletler Meclisi (Bundesrat) toplantısına katılan bazı eyalet başbakanları ile bakanların korona uyarı uygulamasının alarm vermesi üzerine evde karantinaya girdikleri açıklandı. Karantinaya girenler arasında Hamburga hükümet eden Belediye Başkanı Peter Tschentscher ile Thüringen Eyalet Başbakanı Bodo Ramelow da yer aldı.

Türkiye Sokağa Çıkma Yasağını Genişletti, Lokantaları Yarı Kapasite İle Açtı

Türkiye artan vaka sayıları sebebiyle sokağa çıkma yasağı kısıtlamalarını genişletti ve Ramazan ayı boyunca bu yasağın uygulanacağını ilan etti. Ramazan ayında toplu iftar yemekleri de verilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı, az ve orta riskli bölgelerde saat 21.00-05:00 arasında uygulanacak. Yüksek riskli bölgelerde ise bu yasak Cuma 21.00’den Pazartesi saat 05.00’e kadar tüm hafta sonu süresince devam edecek.

Lokantalar yüzde 50 kapasite ile çalışacak. Nisan ve Mayıs ayında lokanta çalışanlarına 1500 TL ödenecek. Bu dönemde çalışanların primlerini de devlet ödeyecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş