Kanada

Dünya AstraZeneca Aşısına Temkinli Davranıyor

Koronavirüsüne karşı geliştirilen AstraZeneca aşısının beyin damarlarında pıhtılaşmaya sebep olduğu şüphesiyle 55 yaşından küçüklere uygulanmaması tavsiye ediliyor.
30 Mart 2021
@Shutterstock

Koronavirüse karşı mücadelede aşıların önemi giderek artarken AstraZeneca aşısına dair temkinli yaklaşımlar sürüyor.

Almanya’nın önde gelen uygulama hastanelerinden olan Berlin Humbolt Üniversitesi hastanelerinden Charité, hastane personeli arasında 55 yaşın altındaki kadınlara AstraZeneca aşısı yapmayı durdurdu. Klinik sözcüsü Manuela Zingl medyaya yaptığı açıklamada AstraZeneca aşısı sonrasında beyin damarlarında kan pıhtılaşması (tromboz) oluşumundaki vaka sayısının artması sebebiyle bu kararı almaya mecbur olduklarını söyledi. Charité hastanesi personeline bu zamana kadar 16 bin aşı yapmış ve bu aşıların önemli bölümünü de AstraZeneca aşıları oluşturmuştu.

Berlin Eyalet Sağlık Bakanlığı 60 yaşın altındaki kişilere bu aşının vurulmaması kararı alırken Münih’teki Üniversite hastanesi olan Isar kliniklerinin de AstraZeneca aşısını 60 yaş altındakilere vurmadığı bildirildi. Brandenburg Eyaleti de aynı kararı aldı. Buna benzer uygulamalar Almanya’nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya’daki üniversite klinikleri de gündeme geldi. Almanya’da şimdiye kadar toplam 31 kişide beyin damarı kan pıhtılaşması vakası tespit edildi.

Öte yandan Kanada da AstraZeneca aşısını temkinli bir şekilde kullanacağını açıkladı. Buna göre, Kanada’da mevcut şartlarda AstraZeneca aşısı 55 yaşın altındaki kişilere vurulmayacak. Daha önceleri çeşitli ülkeler de ilgili aşıya temkinli yaklaşmışlardı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş