Gündem

Almanya’da Paskalya Döneminde Eyalet Eyalet Korona Kuralları

Sokağa çıkma kısıtlamaları, sosyal temaslarda sıkılaştırma ve çeşitli gevşeme uygulamaları; Almanya’da mevcut tatil günlerinde hangi eyalette hangi kurallar geçerli? Detaylar haberimizde.
02 Nisan 2021

Almanya’da mevcut tatil günlerinde, koronavirüs önlemlerinde eyaletlerde birçok farklılıklar söz konusu. Bazı eyaletler sokağa çıkma kısıtlaması getirirken, bazıları gevşeme kararı almış durumda. Peki hangi eyalette hangi kurallar uygulanıyor? Camia Haber sizler için derledi.

Kuzey Ren-Vestfalya

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde mevcut tatil günlerine özel “acil fren” uygulamasında gevşemeye gidildi. Buna göre her 100 bin kişide vaka sayısının 100’ü aştığı bölgelerde iki ev ahalisi en fazla 5 kişi olmak şartıyla bir araya gelebiliyor. 30’dan fazla bölgede mağazalar ise açık durumda fakat buralara giriş için “hızlı test şartı” mevcut. Öte yandan hükûmet, genel olarak sokağa çıkma kısıtlaması getirmeyi planlamadığını duyurdu.

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg eyaletinde iki ev ahalisinden azami beş kişi biraraya gelebiliyor. Bu kural, her 100 bin kişide vaka sayısının 100’den fazla olduğu bölgelerde de uygulanırken, eyalet, bu sayının çok fazla üzerine çıkılması durumunda akşam saatleri için sokağa çıkma kısıtlaması getirmeyi planladığını duyurdu.

Bavyera

Bavyera’da ise son 7 günde her 100 bin kişide 100 vakanın aşılması durumunda sadece iki kişi bir araya gelebiliyor. 14 yaş altı çocuklar ise bu uygulamadan muaf tutuluyor. Mağazalar da bu durumda kapanmak zorunda.

Berlin

Berlin’de bugünden itibaren sıkı önlemler devrede. Buna göre 21:00-05:00 saatleri arasında azami iki kişi bir araya gelebiliyor. Bu saatler dışındaysa iki ev ahalisinden en fazla 5 kişi buluşabiliyor.

Hamburg

Hamburg’daysa özel buluşmalar yine iki aileyle sınırlandırıldı. Fakat buluşmalara ikinci aileden sadece bir kişi katılabiliyor. Bugün Hamburg’da da akşam 21:00’den itibaren sokağa çıkma kısıtlaması geçerli olacak. Sabah 5’e kadar sadece geçerli bir sebeple dışarı çıkılabilecek.

Aşağı Saksonya

Aşağı Saksonya eyaletinde de bir çok bölgede sokağa çıkma kısıtlamalası uygulanıyor. Buna göre bugünden itibaren pazar gününe kadar toplanma yasağı geçerli. Her 100 bin kişide vaka sayısının 100’ü aşması durumundaysa burada da sadece iki aile bir araya gelebilecek. 6 yaşından küçük çocuklar ise bu uygulamadan muaf tutulacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş