Gündem

Fransa Rum Patrikhanesi’nden Strazburg Eyüp Sultan Camii’ne Destek

Fransa Rum Patrikhanesi, Strazburg Eyüp Sultan Camii’ne destek mektubu gönderdi. Mektupa, “sizlerin yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.” ifadeleri yer aldı.
MİNE ÇELİK
03 Nisan 2021
@aa

Fransa’da son dönemde İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in Müslümanlara, camilere ve özellikle Milli Görüş Fransa’ya (CIMG) ait Eyüp Sultan Camii’ne yönelik tepki çeken açıklamaları sonrası Fransa Rum Patrikhanesi’nden destek mesajı geldi.

“sizlerin yanında olduğumuzu bildirmek isteriz”

Buna göre 1 Nisan 2021 tarihinde Fransa Rum Patrikhanesi Patriği Birinci Bartholomee tarafından Eyüp Sultan Camii’ne gönderilen el yazısıyla yazılan mektupta, birlik-beraberlik mesajı verildi. “Rum Patrikanesi olarak, birlik ve beraberlik ile yaşadığımız bin yıllık ortak tarihimiz adına, bizi ayıran herşeyi bir kenara bırakarak, sizlerin yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.” ifadeleri yer aldı.

CIMG Doğu Fransa Başkanı’ndan Teşekkür Mesajı

CIMG Doğu Fransa başkanı Eyup Şahin, sosyal medya hesabından teşekkür mesajı yayımlarken, bu tür desteklerin birlik ve beraberliği sağladığını belirtti. Bir asırlık ortak tarih ve toprakları paylaştıklarını da belirten Şahin, “Tarih, insanlık için birlik ve beraberliği inşa edenleri hatırlayacak.” ifadelerini kullandı.

Fransa Rum Patrikhanesi Patriği Birinci Bartholomee tarafından Eyüp Sultan Camii’ne gönderilen el yazısıyla yazılan mektupta, birlik-beraberlik mesajı verildi.

22 Mart 2021 tarihinde Srazburg Belediye Meclisi’nden Strazburg Eyüp Sultan Camii’nin inşaatı için, maddi destek kararı çıkmış, başta İçişleri Bakanı olmak üzere, birçok siyasi bu karara tepki göstermişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş