Gündem

Fransa Kovid-19 Kısıtlamalarını Kaldırmaya Hazırlanıyor

Fransa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarını 3 Mayıs'tan itibaren 4 aşamada kaldırmayı planlıyor.
30 Nisan 2021
@aa

Fransa’da ulusal basında yer alan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un planına göre, ülkede 4 haftadır yürürlükte olan sıkı kısıtlamaların 30 Haziran’a kadar 4 aşamada tamamen kaldırılması hedefleniyor. Her bölgedeki sağlık durumuna göre kısıtlama kaldırma aşamalarının ertelenebileceği belirtilen planda, 3 Mayıs’tan itibaren gündüz seyahat kısıtlamaları ve bölgeler arası seyahat yasağı kaldırılacak, liseler ve kolejler yarı zamanlı açılacak. Plana göre, 19 Mayıs’ta gece sokağa çıkma yasağı 19.00’dan 21.00’e çekilecek, sinema ve dükkanlar açılacak.

Sokağa çıkma yasağı 21’den 23’e çekilecek

Haziranda ise 21.00 olan gece sokağa çıkma yasağı 23.00’e çekilecek, restoranların kapalı mekanda hizmetine izin verilecek ve spor salonları açılacak. Mekanların üstü açık alanlarında masalarda en fazla 6 kişi bir arada oturabilecek, dışarda da 10’dan fazla kişinin bir arada toplanması yasak olacak.

son Aşamada sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılacak

Her şey yolunda giderse son aşamaya 30 Haziran’da geçilecek, sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılacak. Aşı karnesi uygulaması sayesinde 1000’den fazla kişinin katılabileceği etkinliklere izin verilecek. Gece kulüpleri ise ikinci bir emre kadar kapalı kalacak.​​​​​​​​​​​​​(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş