Gündem

Danimarka’nın Suriyeli Mültecileri Gönderme Kararı Eleştiriliyor

Danimarka hükümetinin, Şam bölgesinin "güvenli bölge" olduğunu ileri sürerek Suriyeli mültecileri savaşın hüküm sürdüğü ülkeye geri gönderme kararı eleştirilere yol açtı.
Şevki Şahin
03 Mayıs 2021
@shuttrstock

Danimarka’daki sosyal demokrat iktidarın ülkede yaşayan Suriyeli göçmenleri savaşın acımasızca sürdüğü Suriye’ye geri gönderme kararı eleştirilere yol açtı. Kararın açıklanmasından sonra şimdi Suriyeli mülteciler, geri gönderme merkezlerinde ileride ne olacağını bilemeden korku ve endişe ile bekliyorlar.

Çocuğu Kurtar Derneği Genel Sekreteri Johanne Shmidt Nielsen hükümetin kararına tepki olarak yaptığı açıklamada, “Çocukların iyi bir hayat sürme hakkı var. Her çocuk gibi Suriyeli çocukların da emin bir hayat sürmesi lazım.” dedi.

Danimarka’da hâlen okula devam eden Suriyeli mülteci çocuklar ve gençler sınav hazırlıkları yaparken böyle bir kararla karşılaşmalarının şaşkınlığını yaşıyorlar. Hükümet özellikle rejimin hakim olduğu Şam ve çevresinden kaçmak zorunda kalan mültecileri geri göndermek istiyor. Rejimin elindeki Şam bölgesinin güvenlikli olmadığı yolundaki eleştirirler üzerine geri göndermeleri kısmen durdurdu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş