Gündem

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen “İslam Düşmanlığına Duyarsız”lıkla Suçlanıyor

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığı hakkında konuşmaması, Avrupa'daki Müslümanların tepkisine neden oldu.
03 Mayıs 2021
@vonderleyen

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçen hafta Avrupa Birliği Parlamentosunda yaptığı konuşmada İslam düşmanlığına yer vermemesi sebebiyle eleştiri bombardımanına tutuldu.

Avrupa Birliği uzmanı Shada İslam tarafından gündeme getirilen AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in bu zamana kadar hiç bir şekilde Avrupa’da gelişen İslam düşmanlığına karşı her hangi bir tepki vermemiş olması twitter platfomunda geniş bir şekilde tartışılıyor.

“İslam Düşmanlığı Hakkında Bir Kelime Etmedi”

Shada İslam, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’in AB protokolünü eleştirdiği konuşmasında ırkçılığı, Roman ve Yahudi düşmanlığı ile LGBT ayrımcılığını çok haklı bir şekilde kınamasına rağmen Müslüman nefreti ve İslam düşmanlığına karşı tek bir kelime etmediğini ifade ettikten sonra şu soruyu sordu: “O (von der Leyen) ve AB neden bunu yapmaktan bu kadar korkuyor?

İslam Düşmanlığı Sağın Tekelinde Değil İktidarların Elinde

Shada İslam’ın mesajına Financial Times muhabirisi Mehreen Khan şu cevabı yazdı: “Brüksel’in İslam düşmanlığına karşı kayıtsız kalması ne sürpriz ne de tesadüf. İslamofobi, Avrupa aşırı sağının tekelinde değil. Birkaç isim vermek gerekirse İslam düşmanlığı, Avrupacıların, Fransa, Hollanda, Almanya ve Danimarka’daki iktidar partilerine mensup liberallerin ve ilericilerin propaganda ettiği kabul edilebilir ırkçılıklarıdır.”

İngiltere Müslümanlar Konseyi Basın Sözcüsü Miqdaad Versi ise yazdığı cevapta “Von der Leyen’in Twitter paylasimlarini araştırırsanız, ırkçılık, antisemitizm ve Roman topluluklarının karşılaştığı ayrımcılıkla ilgili yorumları öne çıkardığını görürsünüz – ancak Müslümanlar, İslam, İslam düşmanlığı ve Müslüman karşıtı önyargılar hakkında hiçbir şey yok.” dedi. Versi, von der Leyen’in bu konudaki twitterlerinin resimlerini yayınladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş