Toplum

İtalya’dan Almanya’ya IGMG Ramazan Aksiyonları İle Yüzler Gülüyor

Ramazan ayının girmesi ile birlikte İslam Toplumu Millî Görüş'e bağlı bölge ve şubelerde hummalı çalışmalarla ramazanın dayanışma, paylaşma ve kardeşlik ruhu doya doya yaşanıyor.
10 Mayıs 2021
Allah, Anne Babaya İhsanla Muamele Etmeyi Emrediyor @Shutterstock

İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı bölge ve şubelerde hazırlanan iftar yemekleri cemaatle, ihtiyaç sahipleriyle paylaşılırken diş kirası eşliğinde gönderilen mektuplar ve kurumlara yapılan ziyaretlerle de ramazanın güzellikleri hatırlatılıyor.

İtalya’da Mültecilere Destek Sürüyor

İtalya’da ramazan ayı başında Milano’nun Monluè ilçesindeki kilisenin yurtlarında kalan 18’i Müslüman olan toplam 24 mülteciye gıda paketleri dağıtılmıştı. Como Şubesi’nde ise San Rocco Kilise’sinin misafirhanesine her gün 10-15 kişilik sıcak yemek gönderiliyor ve her gün camide mültecilere 75 olmak üzere, 100’e yakın paket iftarlık dağıtılıyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İtalya Kurumsal İletişim Başkanı Şüheda Genç şunları aktardı:

“Como şubemizde 15 yıldır süregelen iftar programlarımızı geçen yıl camimiz zaten kapalı olduğundan gerçekleştirememiştik. Bu yıl da iftar imkânı olmamakla birlikte en azından iftarlık paketler hazırlama kararı aldık. Başlangıçta 30 kişilik olan iftarlıklar hâli hazırda 100 kişilik civarında hazırlanıyor. Çoğunlukla mültecilere yönelik olan iftar paketlerimizden sokakta yaşayan bazı vatandaşlar da istifade ediyor. Ayrıca San Rocco Kilisesi misafirhanesinde kalan 15 Arakanlı Müslüman mültecinin İslami usullere göre yemek talebi doğrultusunda kilise yetkilileri bizlerle bağlantıya geçtiklerinde, Como Kadınlar Teşkilatımız gönüllü olarak bu hizmeti omuzladı. Başlangıçta sadece Şube yönetimi tarafından üstlenilen iftar hazırlığı cemaate duyurulduğu andan itibaren ilgi ile takip edildi ve daha ilk günlerden ramazan sonuna kadar tüm iftar takvimi paylaşıldı. Nöbetleşe evlerde  hazırlanan iftariyelikler kilise görevlilerince evlerden alınarak mültecilere ulaştırılıyor. Bunun yanı sıra Hasene derneğimizin katkıları ve kendi imkânlarımızla hazırladığımız kumanya paketleri dağıtımı da yaptık.”

İtalya’da mültecilere destek sürüyor.

Kuzey Bavyera’da Esnaflarla Dayanışma

IGMG Kuzey Bavyera Bölgesi Ramazanda Yanınızda faaliyeti kapsamında ramazan ayı dolayısıyla sosyal mesafe kuralları kapsamında kırktan fazla esnaf, iş adamı ve sivil toplum temsilcilerini ziyaret ederek kendilerine çiçek ve hediyeler ikram etti. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay’ı da makamlarında ziyaret edildi. Ziyaretlere IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, Kurumsal İletişim Başkanı Ertan Sürekli ve Kadınlar Teşkilatı Kurumsal İletişim Başkanı Sultan Durak ve Gençlik Kurumsal İletişim Başkanı Yasin Sağlık katıldı. Başkan Satır ramazan ayının birlik ve beraberliğin pekiştirildiği özel bir zaman dilimi olduğunu ifade ederek bilhassa bu pandemi sürecinde kuralların el verdiği koşullarda bu tür faaliyetlere daha fazla ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Ziyaret edilen iş adamları ve esnaflar yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını dile getirdiler. Ertan Sürekli uzakta olan veya gidelemeyen resmî dairelere, doktorlara, işverenlere ve Türk-Alman sivil toplum örgütlerine küçük de olsa “Diş Kirası” hediyesi ile birlikte birer mektup yollayacaklarını dile getirdi.

500 Yemek Paketi Dağıtıldı

IGMG Kuzey Bavyera Bölgesi Nürnberg Merkez Camii “İftar To Go” konseptiyle 500 ihtiyaç sahibine yemek paketi dağıttı.  Paketlerin hazırlanması ve dağıtımı mevcut kurallar çerçevesinde yapılırken, tüm görevliler hızlı Kovid19-Test sonrası cemaate ve ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 500 iftar paketi sundu. Nürnberg Başkonsolusu Serdar Deniz de iftarlıkların dağıtımı için camiye ziyarette bulundu.

Huzur Evine Sıcak İftar Yemeği

IGMG Düsseldorf Bölgesi Duisburg Mevlana Camii 3 Mayıs’ta Duisburg Multikulturelles Senioren-Zentrum adlı huzur evine iftar yemeği hazırlıyarak götürdü. Homberg’teki huzurevi ile irtibata geçen caminin kadınlar teşkilatı idarecileri ramazanda yanınızda aksiyonu kapsamında Müslüman sakinlerin de bulunduğu huzurevine iftarlık yemek götürmek istediklerini aktardılar. Huzurevi ve gerekli sağlık kuruluşları ile yapılan görüşmeler neticesinde çalışma gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle huzurevine giremeyen kadınlar, 3 Mayıs’ta 110 kişilik iftar menüsü huzurevine teslim edildi.

IGMG Düsseldorf Bölgesi Duisburg Mevlana Camii 3 Mayıs’ta Duisburg Multikulturelles Senioren-Zentrum adlı huzur evine iftar yemeği hazırlıyarak götürdü.

120 Müslüman Mahkumun Bulunduğu Cezaevine Kumanya Dağıtıldı

Hollanda Bölgesi Utrecht Şubesi Kadınlar Teşkilatı tarafından 25 Nisan günü Nieuwegein semtindeki cezaevine kumanya yardımında bulunuldu. Hasene Derneği ile ortaklaşa yapılan çalışmada, cezaevinde 400 mahkumdan 120’sinin Müslüman olduğu belirtildi. Cezaevinde görev yapan imam aracılığıyla ulaştırılan yardım paketleri sadece Müslüman mahkumlara değil, herkese dağıtıldı.

İslam Toplumu Millî Görüş Hollanda Bölgesi

Bakımevine Sıcak Yemek İkramı

Yine Utrecht Şubesi tarafından 9 Mayıs günü gerçekleştirilen yardımda, bu kez ikramlar bir bakımevinde kalan yaşlılar için hazırlandı. Farklı etnik kökene sahip 11 Müslüman’ın bulunduğu bakımevine, Şube Kadınlar Teşkilatı tarafından hazırlanan sıcak yemekler dağıtıldı. Utrecht Şubesi Kadınlar Teşkilatı Başkanı Müşerref Topbaş-Yücesan, Gönül isterdi ki, ramazan ayında yemekleri büyüklerimize kendimiz götürelim, hâl hatır soralım. Pandemiden sürecinde maalesef bu mümkün değildi. Biz de ikramlarımızı orada çalışan sağlık personellerine teslim ettik. dedi.  Sağlık çalışanlarına da teşekkür mahiyetinde bir kart ve ikramda bulunduklarını belirten Topbaş-Yücesan, bu tür çalışmaların devam edeceğini aktardı. (c)

Hollanda Bölgesi Bakımevine Ziyaret

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş