Gündem

Almanya’da Polis Şiddeti Olaylarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Duisburg kentinde ve başkent Berlin'de son dönemde ülkede artan ırkçı polis şiddeti protesto edilirken, şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi.
10 Mayıs 2021
@Shutterstock

Almanya’da son dönemde artan polis şiddeti protesto edildi. Peş peşe gelen ırkçı polis şiddeti haberleri yapılan araştırmaları doğrular nitelikte. Buna göre siyahiler ve göçmenler daha fazla polis şiddetine maruz kalıyor. Araştırmalarda ulaşılan bulgulara göre göçmenlere şiddet uygulayan polislerin çok azı yargılanıyor. Son olarak Aalen kentinde yaşanan olay, polis şiddetini yeniden gündeme taşıdı.

ALMANYA’NIN AALEN KENTİNDE POLİS ŞİDDETİ GÜNDEMDE

Almanya’nın Aalen kentinde sokakta bisiklet sürerken araba çarpan kız çocuğunun yanına gitmek isteyen babaya polis sert müdahalede bulundu. Türkiye kökenli baba, polisin hiçbir gerekçesi olmadan sert müdahalede bulunmasının sebebini, yabancı olmasına bağladı. Polisin müdahalesi esnasında parmağı kırılan acılı baba, emniyet güçlerinin göz yaşartıcı sprey kullandığını ve kendisine yumruk attığını da iddia etti.

Küçük kız, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

POLİS ŞİDDETİ ARAÇ KONVOYU OLUŞTURULARAK PROTESTO EDİLDİ

Almanya’nın Duisburg kentinde de ülkedeki polis şiddeti araç konvoyu oluşturularak protesto edildi.

24 Nisan’da polis şiddetine uğrayan iş adamı Emre Tümsek’in yaşadığı Duisburg kentinde düzenlenen gösteri, 30’dan fazla aracın katıldığı konvoyla Duisburg Emniyet Müdürlüğü önünde sona erdi.

Tümsek, iş yerinin önünde duyduğu gürültü üzerine dışarı çıktığını, hiçbir gerekçe göstermeden ve sebepsiz yere polislerin kendisini uzun süre yerde yatırıp boynuna bastırdıklarını ifade etmişti.

ŞİDDET YANLISI POLİSLER CEZALANDIRILSIN 

Protestocular araçlara “Duisburg Polisinin 24.04.2021 tarihli şiddetini protesto ediyoruz” yazılı pankartın yanı sıra ve ülkenin farklı kentlerinde polis şiddetine maruz kalan Türkiye kökenlilerin fotoğraflarını astı. Protestoya katılanlar ülkede şiddete başvuran polislerin cezalandırılmasını talep etti. Gösteride ayrıca Alman polisinin özellikle yabancı kökenlilere yönelik orantısız güç kullandığı ve bu şiddete bir son verilmesi gerektiği ifade edildi.

BAŞKENT BERLİN’DE DE POLİS ŞİDDETİ PROTESTO EDİLDİ

Almanya’nı başkenti Berlin’de binlerce kişi ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etti. Berlin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan binlerce gösterici, Spree Walt Meydanı’na kadar yürüdü. Göstericiler “Siz güvenlik değilsiniz. Birlikte, güvenlik birimlerinde ırkçılığa ve Nazilere karşı”, “Polis şiddetini durdurun”, “Irkçılık bölüyor, AfD’yi durdurun” ve “Polisin acımasızlığını durdurun” yazılı pankartlar ve dövizler taşıdı. (AA,C)

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş