ALMANYA
Gündem

Alman Polisinde Irkçılık: “Bugün Türk Avına Çıkıyoruz”

Almanya’da yapılan bilimsel araştırmaya göre, Alman emniyet teşkilatlarında ırkçı tutumların söz konusu olduğu tespit edildi.
12 Kasım 2020
©shutterstock

Almanya’nın Bochum şehrinde bilim adamları tarafından yapılan ve tüm ülkeyi kapsayan bir araştırmaya göre, polislerde ırkçılık tespit edildi. Araştırmada bir polis memurunun ifadeleri yer alırken, “Bazı meslektaşlarım, ‘Bugün Türk avına çıkıyoruz’ deyip devriye geziyorlardı.” diye kaydetti. Trafkte en küçük hataların bile bu meslektaşları tarafından kasten büyütüldüklerini sözlerine ekledi.

Siyahilerin Yüzde 62’si Ayrımcılıktan Şikâyetçi

Öte yandan yapılan araştırmada, Alman olmayan kişilere de herhangi bir şüphe durumu olmamasına rağmen, kimlik kontrolü yapıldığı ifade edildi. Araştırmada siyahilerin yüzde 62’si, yabancı kökenlilerin ise 42’si, şiddet durumlarında polis tarafından ayrımcılığa uğradığını belirtti. Diğer kişilerde ise bu oran yüzde 31 olarak dikkat çekti.

Emniyet teşkilatlarında şiddet araştırmasında 2018’den bu yana toplam 3 bin 370 kişinin soruşturulduğu ve uzmanlar tarafından 63 kişiyle röportaj yapıldığı kaydedildi. Mevcut durumda ise bu verilerin yeniden değerlendirildiği ve ayrımcılık noktasında araştırıldığı ifade edildi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş