Dünya

İspanya’da Askerler Göçmenleri Denize Attı

İspanya askerlerinin göçmenlere şiddet uygulayarak Fas sınırından denize attığı görüntülendi.
20 Mayıs 2021
İspanyol askerleri göçmenleri şiddet kullanarak denize attı.

Fas’tan, Sebte’ye (Ceuta) geçmek isteyen göçmenler İspanyol askerleri tarafından denize atıldı. İspanyol askerlerin mültecileri şiddet uygulayarak denize atmasının görüntüleri ise çeşitli medya organlarında yayımlandı.

İspanya, Faslı göçmenlerin 17 Mayıs’tan itibaren Sebte’ye geçmeye başlamaları üzerine sınıra asker yığmıştı.

İspanyol askerlerin göçmenlere şiddet uygulayarak denize atması ise tepki topladı. İspanyol askerleri ayrıca sahile sıkıştırdığı göçmenlere sis bombaları da attı.

Batı Sahra meselesinden dolayı son dönemlerde ciddi gerginlikler yaşanan İspanya-Fas ilişkileri, İspanya’daki sol koalisyon hükümetinin 22 Nisan’da ayrılıkçı Polisario Cephesi Genel Sekreteri Brahim Ghali’yi, yakalandığı COVID-19 hastalığından dolayı tedavi görmesi için gizlice ülkeye getirip Logrono kentindeki bir hastaneye kaldırmasıyla diplomatik krize dönüşmüştü.

“İbretlik Tablo”

İspanya’da ülkeye deniz yoluyla girmeye çalışan göçmenlere  yapılan muamele de tepki çekti. IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün  insanlık dışı muameleyi eleştirdiği bir sosyal medya mesajı paylaştı. Ergün mesajında şunları ifade etti: “İspanya’ya bağlı Ceuta mıntıkasında mültecilere yapılan muamelenin görüntüleri dünya genelinde refahın ne kadar eşitsiz bir şekilde dağıtıldığını göstermesi açısından ibretliktir. Bir tarafta en asgari yaşam standartlarına erişebilmek için hayatlarını tehlikeye atan yoksul insanlar, diğer tarafta bu insanları durdurup geri püskürtmek için orada bulunan sınır polisleri ve duvarlar… Ahlak, adalet ve insan onuruna dair tasavvurlarımızı yeniden gözden geçirmenin zamanı gelmedi mi?”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş