Gençlik

Fransa’da 33. Kur’ân-ı Kerîm Yarışması Finalistleri Belli Oldu

Milli Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Alpes Bölgesi’nde 33. Kur’ân-ı Kerîm Yarışması bölge elemeleri tamamlandı.
MUSTAFA YAYLAGÜL
27 Mayıs 2021
@Camiahaber

Milli Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Alpes Bölgesi’nde 23 Mayıs Pazar günü 33. Kur’ân-ı Kerîm Yarışması bölge elemelerinde finalistler belli oldu. CIMG Bölge Başkanı Yusuf Çakır, bölge ve şube yürütme kurulu üyelerinin yanısıra veliler hazır bulundu.

15 Genç Yarıştı

Iki kategoride yarışan, toplam 15 gencin değerlendirmesini, CIMG şubelerinde görev yapan imam hatiplerden olusan jüri üyeleri gerçekleştirdi. Yarışmada 10-13 yaş kategorisinde Annemaase Şubesi’nden Muhammed Talha Pala birinci, Grenoble Şubesi’nden Gökalp Özdemir ikinci ve Sallanche Şubesi’nden Yusuf Macit üçüncü oldu. 14-18 yaş kategorisinde ise Chambery Şubesi’nden Cuma Özdemir birinci, Annemasse Şubesi’nden Ensar Tanrıkulu ikinci, Oyonnax Şubesi’nden Mehmet Emin Uzun ise üçüncü oldu.

Yarışmacıların değerlendirmesini, CIMG şubelerinde görev yapan imam hatiplerden olusan jüri üyeleri gerçekleştirdi.

“yarışan gençlerin aile ve hocalarına teşekkür ediyorum”

CIMG Bölge Başkanı Yusuf Çakır, programda yaptığı kısa konuşmasında, yarışmacılara ve üzerinde emekleri olan aile ve hocalarına teşekkür etti. Ağır pandemi şartlarına rağmen, bölgede aksatılmadan yapılan eğitim ve irşad faaliyetlere değindi. Bölge İrşad Başkanı Musa Yıldırım ise Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Kur’ân-ı Kerîm tilavetine vermiş olduğu önemden bahsetti.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ve jüride görev yapan imam hatiplere, CIMG Bölgesi İrşad Başkanlığı tarafindan çeşitli hediyeler takdim edildi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş