Toplum

İsviçre Halkı 13 Haziran’da Sandık Başına Gidiyor

İsviçre Halkı 13 Haziran'da, çevre kanunları, Kovid-19 yasası ve terör yasası ile ilgili sandık başına gidecek.
28 Mayıs 2021
@Shutterstock

İsviçre’de 13 Haziran 2021 tarihinde halk, çevre kanunları, koronavirüs ve terör yasasını oylamak için sandık başına gidecek. Halk, söz konusu konularla ilgili 5 yasayı oylayacak.

Temiz İçme Suyu ve Sağlıklı Gıda

Çevre kanunları kapsamında içme suyunu koruma yasasına göre su kaynaklarının korumanması, antibiyotik ve zehirli ilaçlar kullanılmadan doğal yemle beslenebilecek bir hayvan popülasyonunu destekliyor.

Sentetik Tarım İlaçları

İkinci yasa ise tarımda sentetik böcek ilaçlarının yasaklanması ile ilgili. Bu yasanın kabul edilmesi durumunda, sentetik böcek ilacının tarımsal üretim ve toprak bakımında kullanılması, ayrıca sentetik böcek ilacı içeren gıda maddelerinin İsviçre’ye girişi yasaklanacak.

Kovid-19

Kovid-19 yasasına göre ise devlet salgından oluşan zararlara karşılık, vatandaşlara maddi destek öngörüyor. Bu noktada 35 milyar İsviçre Frankı’ndan söz ediliyor.

Karbondioksit

Dördüncü söz konusu yasa ise CO2 yasası olarak adlandırılıyor. Buna göre İsviçre’de karbondioksid oluşumunu düşürmek istiyor. Bu bağlamda yeni kuralların getirilmesi hedefleniyor.

Terörle Mücadele

Beşinci yasa ise terörle mücadeleye yönelik polis haklarının genişlemesi ile ilgili. Kabul edilmesi durumunda yasaya göre belirlenen tedbirler, mahkeme kararıyla değil, şüphe üzerine uygulanabilecek. Buna göre polisler, şüphe duyduğu kişilere, (12 yaşından gün almış olan çocuklar dahil) herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın, ev hapsi gibi tedbirler uygulayabilecek.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş