Toplum

“Biz Bu Çağın Ve Bu Toprakların Müslümanlarıyız”

Olağan Genel Kurul’da konuşan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün Müslümanlara ve IGMG’ye yönelik türlü ithamlar dile getirildiğini belirtti. “Biz küsüp kenara çekilen, marjinalleşen bir teşkilat değiliz.” diyen Ergün ön yargılarla mücadele ederek bu çağın ve bu toprakların Müslümanları olarak azimle çalışmalara devam edileceğine vurguda bulundu.
30 Mayıs 2021
IGMG 12. Genel Kurulu çevrim içi olarak gerçekleştirldi.

12. Genel Kurul’u 30 Mayıs’ta IGMG Genel Merkezi’nde yapıldı.12. Olağan Genel Kurul’u pandemi nedeniyle delegelerin çevrim içi olarak katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul’un gündemi 2020 yılı çalışma ve finans raporları ile yönetim Kurulu’nun seçilmesiydi.

1176 kişinin katılımıyla yapılan Genel Kurul’da IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün konuşmasına kovid-19 salgınında vefat edenleri anarak ve Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Ergün “Cemaatin, ümmet olmanın her zamankinden daha önemli olduğu bu çağda; insanların hastalıklar, salgınlar, savaşlar, facialarla anlam krizine girdiği bu dünyada İslam’ın yüce hakikatinin temsilcileri olmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur.” dedi.

Fransa ve Avusturya’da geçtiğimiz aylarda yapılan terörist saldırılara değinen Genel Başkan şöyle konuştu: “Bu saldırıların ardından Müslümanlara ve teşkilatımıza yönelik malesef Fransa’da, Avusturya’da türlü ithamlar dile getirildi. Bizler bu ön yargılara göğüs gerip, muhatabımıza kendimizi anlatıp, kendi gerçeğimizi ortaya koyup yolumuza devam ederiz. Biz küsüp kenara çekilen, marjinalleşen bir teşkilat değiliz. Bizim çizgimiz on yıllardır belli: İnsanlar bize önyargıyla yaklaştığında biz onlara önyargılı davranamayız.

Devlet düzeyinde, politik alanda sorun yaşadığımızda, engellerle karşılaştığımızda gider özgüvenle kendimizi anlatırız.  Çünkü biliyoruz ki bu ön yargılar, ‘bizimle’ ilgili değil. Bize yönelik ön yargılar, bu sözlerin sahiplerinin bizimle ilgili cehaleti ile ilgilidir. Fransa’da teşkilatımıza yönelik ‘siyasal İslamcı’ gibi belirsiz, kutuplaştırıcı ve dışlayıcı isimleri reddediyoruz. Biz şucu, bucu, herhangi bir akımın temsilcisi değiliz. Biz bu çağın ve bu toprakların Müslümanlarıyız.”

IGMG’nin hiçbir zaman bir ülkenin, devletin veya partinin uzantısı, yan kolu veya arka bahçesi olmadığını hatırlatan Genel Başkan, en üst karar organının ise Genel Kurul olduğunu yineledi.

“Bir dine karşı düşmanlık beslemenin Kur’anla ilgisi olamaz.”

Son zamanlarda yaşanan gelişmelere değinen Kemal Ergün, “İbadet eden insanlara kimse dokunamaz. Sinagog’a saldırarak Mescid-i Aksa korunmaz. Bir dine karşı düşmanlığın Kur’anla ilgisi olamaz.” dedi. Ergün şunları ekledi: “Bizim dünya tasavvurumuzda can, canlı ve hayatın hiyerarşisi yoktur. Bizim dünyamızda her can değerlidir. Biz, kuşu ölen çocuğa başsağlığına giden bir peygamberin ümmetiyiz. Bizim –üstelik bir de mukaddes dinimiz İslam adına- insanlara acı veren, insan canına kıyan, dünyaya kin ve nefret kusan bir ideolojiyi bırakın benimsemeyi; bu zihniyetle selamlaşmamız, bu zihniyetle göz göze gelmemiz bile mümkün değildir.

Haksızlıklar karşısında hukuki zeminde hakkımızı koruma konusunda mücadelemize devam edeceğiz. Bu duruşla biz, yaşadığımız ülkelerin asli unsurları olarak, anayasal zeminde, yasal çerçeveler içinde her zaman eleştirimizi, duruşumuzu, toplumun faydasına olan fikirlerimizi dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz.Bunu insani ve İslami sorumluluğumuz gereği, yaşadığımız toplumlara pozitif katkı sunmak için yapıyoruz.”

Çevrim içi yapılan Genel Kurul’u delegeler çoşkuyla takip etti.

“Olağan dışı şartlarda, olağanüstü hâlde çalışmaları yapıldı.”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş 2020 yılında yapılan çalışmaların takdimini yaptı.  Altaş “Geride bırakılan yaklaşık bir yıllık sürede tahmin etmediğimiz, edemediğimiz şartlarda, adeta olağanüstü bir halde faaliyetlerimizi sürdürdük ve sürdürmeye devam etmekteyiz.” dedi.

12. Olağan Genel Kurulu’nda mali raporun ibrazı da yapıldı.

Kemal Ergün Yeniden Genel Başkan Seçildi

İslam Toplumu Millî Görüş 12. Olağan Genel Kurulunda, Genel Başkan ve  Yönetim kurulunun seçimi yapıldı. Kemal Ergün 1176 delegenin 1145’inin oyunu alarak tekrar Genel Başkan seçildi. Genel Sekreter Bekir Altaş, Genel Başkan Yardımcıları Murat İleri ve Mikayil Demir de aynı görevlerine tekrar seçilirken, oluşan yeni yönetim kurulunda Hakkı Çiftçi’den boşalan yere Genel Başkan Yardımcısı olarak Celil Yalınkılıç seçildi. (ik)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş