Gençlik

IGMG Gençliğinde Yeni Başkanlarla Yola Devam

IGMG Gençlik Teşkilatlarında görev değişikliği yapıldı. Gençlik Teşkilatı Başkanlığı’na Furkan Kahraman ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı Başkanlığı’na Zehra Karataş  getirildi.
08 Haziran 2021
IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Ünal Ünalan'dan bayrağı devralan Furkan Kahraman'a yeni görevini tevdi etti.

IGMG Gençlik Teşkilatlarında 2014 yılından beri başarılı bir şekilde gençlere öncülük eden Hattat Ünal Ünalan ve Meryem Saral bayrağı Furkan Kahraman ve Zehra Karataş’a teslim etti. IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün konuyla ilgili yayınladığı tamimde “2014 yılında Gençlik Teşkilatı Başkanlığı görevini üstlenen Hattat Ünal Ünalan Bey’e ve yine 2014 yılında Kadınlar Gençlik Teşkilatı Başkanlığı görevini devralan Meryem Saral Hanım’a bugüne kadarki üstün hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Kendilerine şükranlarımı sunuyor, görevi devredecekleri kardeşlerime muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

 “Gençlere ağabeylik yapmaktan mutluluk duydum”

Konuyla ilgili olarak Camia’ya konuşan Hattat Ünal Ünalan şunları söyledi: “2014 yılından itibaren bugüne kadar İslam Toplumu Millî Görüş Gençlik Teşkilatı Başkanlığını gibi ulvi bir görevi yürütmüş bulunmaktayım. Bu süreçte bizimle beraber, bu davaya hizmet etmek adına yürüyen var gücünü ortaya koyarak MYK’da görev yapmış olan bütün kardeşlerime, hassaten bölge ve şubelerinde bu görevleri  aşk ve azimle yürüten bütün genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu süreçten sonra Gençlik Başkanı olarak görev yapacak olan Furkan Kahraman kardeşimiz teşkilatta yeni dönemde daha ileri adımlar atacaktır.”

İslam Toplumu Millî Görüş teşkilatlarında gençlerle beraber olmaktan ve onlara ağabeylik yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ünalan, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Genel Başkan Kemal Ergün ve Merkez Yönetim Kuruluna’da teşekkürlerini ifade etti.

“Daha güzel projelere imza atılacağından eminim.”

Meryem Saral ise bayrağı güvendiği, aynı dava bilincini paylaştığı Zehra Karataş’a devretmenin gururunu yaşadığını belirtti. Saral, “Zehra kardeşime başarılar dilerim. Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın daha güzel projelere imza atacağından eminim. Rabbim hayırlara vesile eylesin.” dedi. Göreve geldiğinden beri kendisine destek veren eşi, çocukları, ailesi ve  ekibine  teşekkür eden Saral şöyle devam etti: “Bölge başkanlarıma, şube başkanlarıma, idarecilerime, hilal öğrencilerine, GİYES öğrencilerine ve bilhassa Genel Başkanımız Kemal Ergün Hocamıza, divan heyetine, bize anne gibi yakın olan Kadınlar Teşkilatımız Başkanımız Handan Yazıcı hocama ve ekibine teşekkür ederim.”

7 Haziran 2021 tarihinde Başkanlık Divan toplantısında alınan karar gereği göreve getirilen Furkan Kahraman ve Zehra Karataş aynı zamanda Merkez Yürütme Kurulu ve Divan üyeliğine de getirilmiş oldu.

Gençlik Teşkilatı’nın yeni Başkanı Furkan Kahraman 1993 yılında Almanya’nın Mühlacker şehrinde doğdu. IGMG Mühlacker Şubesi Gençlik Teşkilatında farklı görevlerde bulunan Kahraman, aynı Şubenin Gençlik Başkanlığı görevini de üstlendi. İlk ve Ortaokul öğrenimini Almanya’da aldıktan sonra 2012 yılında yükseköğrenimini tamamlamak üzere İstanbul’a gitti. 2018 yılında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden mezun oldu. Üniversite döneminde UNİAD Başkan Yardımcılığı ve Teşkilatlanma Başkanlığı yaptı. 2018 yılının ekim ayında İngiltere’ye giderek öğrenim hayatını sürdürdü. 2019-2020 yılları arasında ICMG UK İrşad Başkanlığı görevini üstlendi ve İngiltere’de farklı çalışmalarda bulundu. 2020 yılının şubat ayında IGMG Gençlik Teşkilatı Ortaöğretim Başkanlığına getirildi.

Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) Başkanı Zehra Karataş 1985 yılında Almanya Duisburg kentinde dünyaya geldi. Tüm okul tahsilimi Duisburg’ta geçiren Karataş ve FH Dortmund’da mimarlık okudu. Mesleki tecrübesini iç mimari tasarım konusunda geliştiren Karataş, IGMG Duisburg Hacı Bayram Cemiyetii’nde Ortaöğretim’de görev aldı. Düsseldorf Bölgesi KGT Teşkilatlanma Başkanı ve daha sonra 2011-2014 yılları arasında Bölge KGT Başkanlığını yürüttü. 2014 yılından itibaren  KGT Teşkilatlanma  Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Karataş, Konyalı ve 6 kardeşin en küçüğü. (ik)

 

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş