Yazarlar

Müslümanlara Yönelik Fişlemeler Ancak Irkçılığı Körükler

Avusturya’da son yıllarda Müslümanlar üzerindeki baskı ve ayrımcı uygulamalar giderek artış gösteriyor.
09 Haziran 2021

Avusturya’da Müslümanlar üzerinde baskı giderek artıyor. Son olarak koalisyon hükûmetinin öncülüğünde kurulan Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezi, Müslümanlara ait cami, eğitim merkezi gibi çeşitli kuruluşların, görüşleri, yöneticileri, adresleri gibi detaylı bilgilerin yer aldığı sözde “İslam Haritası” adı verilen bir dijital haritayı kamuoyuyla paylaştı.

Çalışmanın şeffaflık ve bilimsellik adına yapıldığı iddiaları ise gerçeklikten oldukça uzak. Zira söz konusu dijital harita sadece tek taraflı olarak hazırlanmış, hazırlık sürecinde ne ilgili camilerle ne de ilgili İslami kuruluşlarla görüşülmüştür. Bizzat konunun dahilinde olan Müslümanların görüşü alınmadan, beklediği düzeltmeler yapılmadan, salt farazi düşünce ve ithamlara dayanarak Müslümanlara dair şeffaf ve bilimsel bir çalışma yapıldığını iddia etmek en basit tabirle ciddiyetsizliktir, sorumsuzluktur, art niyetliliktir. Ülkede neden sadece Müslüman dinî cemaatlere karşı bu çalışma yapılmıştır ve ısrarla devam ettirilmektedir devlet yetkilileri bunun da cevabını vermek durumundadır.

Müslümanları âdeta potansiyel suçlu olarak gösteren bu çalışmanın ardından Viyana başta olmak üzere Avusturya’nın çeşitli yerlerindeki cami önlerine asılan ırkçı levhalar, çalışmanın sadece ırkçı zihniyete hizmet ettiğini ortaya koymaktadır. İktidar çalışma ile dindar Müslümanların hedefte olmadığı yönünde açıklamalar yapsa da yaşanan bu gelişmeler açıklamaların Müslüman karşıtı eylemleri engellemeyeceğini ispatlamıştır.

Burada şunu da hatırlatalım ki, Avusturya’da geçen yıl Müslümanlara yönelik 1402 ırkçı saldırı yaşanırken, 2019 yılına göre saldırılarda yüzde 33’ün üzerinde artış oldu. Devlet yetkilileri ve bilim adamları enerjilerini ve vakitlerini son yıllarda artmakta olan camilere ve Müslümanlara karşı saldırılarla nasıl mücadele edilebileceği yönünde kullansalardı tüm toplumun huzur ve refahına hizmet eden çalışmalar yapmış olurlar ve Müslümanların da teveccühünü kazanırlardı. Sözde “İslam haritası” gibi Müslümanları âdeta fişlemeye yönelik atılan adımlar karşısında ne hoşgörü göstermemiz ne de farazi ithamları kabullenmemiz mümkün değildir.

SAĞDUYU SAHİPLERİ MÜSLÜMANLARIN YANINDA

Avusturya’da birçok aklı selim isim aynı şekilde çalışma ile ilgili olarak tepkilerini ortaya koydu. Akademisyeninden, belediye başkanına, Evangelik cemaatinden, kilise yetkililerine, Hristiyan din adamlarına, Avrupa Konseyi’ne kadar pek çok kurum ve isim konuyla ilgili olarak endişelerini dile getirmiş uygulamaya karşı çıkmıştır. Sağduyulu bu yaklaşımlarından dolayı hepsine teşekkür borçluyuz. Buradan Müslümanları bu şekilde alenen işaretleyerek ırkçılara davet çıkaran bu uygulamanın bir an evvel sonlandırılması için yeniden çağrımızı yineliyoruz.

TEVECCÜHÜNÜZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

12. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. 1176 delegenin 1145’inin oyunu alarak büyük bir şerefle yürüttüğümüz Genel Başkanlığa yeniden seçildik. Tüm delegelerimizin teveccühüne teşekkür ederim. Allah Teâlâ zatımı ve yönetim kurulumuzdaki tüm arkadaşlarımızı daha güzel hizmetler sunmaya muvaffak kılsın. Gayret bizden, tevfik Allah’tandır.

 

Pin It on Pinterest

Paylaş